Demonstranter lægger en menneskering om Jerusalem

ISRAEL – Op til præsident Bushs besøg i Israel gik tusinder af israelere på gaden for at protestere mod internationale krav om at dele Jerusalem.

Tusinder af israelere demonstrerede mod et delt Jerusalem.

Mandag den 7. januar trodsede flere tusinde mennesker regnvejret for at knytte en menneskekæde rundt om Jerusalems mure. Demonstrationen var med vilje lagt dagen før præsident George W. Bushs officielle besøg i Jerusalem.
– Vi vil demonstrere vores støtte til et frit og trygt Jerusalem, hed det i en pressemeddelelse fra ”One Jerusalem”, som stod bag markeringen. Blandt de tusindvis af deltagere var der også enkelte udenlandske sympatisører.
– Jeg er fra Sverige. Jeg er en kristen. Jeg står her, fordi jeg vil, at Israel skal leve og ikke blive delt. Israel er for lille til at opgive noget land, sagde Britt Einhall i et interview med internet-tv-stationen israelnationalnews.com.
Den israelske presse skrev, at demonstranterne gik imod planerne om at opgive dele af byen til en PLO-stat, som kræver både dem gamle bydel og tempelpladsen. Samtidig ville man også sende et budskab om, at israelerne fortsat vil have ret til at bygge i Jerusalems østlige bydel, til trods for at USA’s udenrigsminister Condoleezza Rice har protesteret imod dette.
Vidar Norberg