Nytår med nye muligheder

Der er to måder at se på et nyt år: Som en trussel eller en chance. Hvad er så det mest kristelige? Ja, desværre har mange fået en opfattelse af, at det er mest kristeligt at bekymre sig om alt muligt. Men Jesus siger faktisk:
Vær ikke bekymrede. (Matt 6,25-34)
Hvordan kan han dog være så ubekymret, når vi tænker på alt, hvad der sker omkring os…? Ærligt talt…!

Men det er ikke en lallende ligegyldighed, han taler om.
Nej, hver dag skal vi tage os af de problemer, vi møder. Vi skal tage os af vores næste, som den barmhjertige samaritan. Men vi skal ikke oveni bekymre os for fremtidens problemer. For ”dagen i morgen skal bekymre sig for det, der hører den til. Hver dag har nok i sin plage.”
Det er et godt princip. Vi kan klare hver dag. Gud giver os styrken – dag for dag.
Når Jesus siger, at vi ikke skal bekymre os, så er det ikke fordi, der ikke er nok, man kunne bekymre sig om. Men:
”Jeres himmelske fader ved, at I trænger til alt dette.”
Kun dem, der tror på en himmelsk far, kan tillade sig at være ubekymrede. For Gud tager sig af det.

Da vi boede i Afrika opdagede jeg, at de kristne afrikanere generelt var meget mere lykkelige end os i Europa, til trods for, at vi har al mulig sikkerhed, mens de stort set ingen har.
Deres hemmelighed var, at de levede en dag ad gangen. Og hvis man gør det, så kan man klare det. Hvis man lader være med at tage forskud på problemerne, men kun koncentrerer sig om dagen i dag, så har man kræfter til det. Og som der står i Bibelen, så er Guds nåde ny hver morgen. Når vi står op til en ny dag, så må vi starte på en frisk.
Min og mange andres erfaring er, at Gud virkelig hjælper, når vi inviterer ham med i vores problemer. Selv det svære og onde, som kommer imod os, vender han på en eller anden genial måde, så vi ender med at sige tak.
Derfor kan vi gå i lag med det nye år – spændt på, hvilke nye muligheder, Gud giver os.

Redaktør Henri Nissen