vocaloud

Syv herrer fra Århus udgør vocaloud, og sammen deler de en passion for rytmisk a cappella-sang. A capella-gruppens sangere består af fire tenorer, to barytons og en bas. Gruppen præsenterer en række forskelligartede genrer lige fra traditionelle negro spirituals, salme-jazz til gedigen pop. Repertoiret bindes sammen af, at alle albummets sange på en nærværende måde formidler budskabet om den kristne tro – både på dansk og engelsk.
Selv om der ingen instrumenter er på albummet, formår vocaloud med stemmerne, vokalpercussion samt andre kropsfrembragte lyde at give cd’en et særligt intenst, fyldestgørende og levende udtryk.
Den rytmiske a cappella går helt tilbage til de amerikanske slaver, der kun havde deres stemmer at lave musik med, mens de gik og arbejdede i plantagerne. Undervejs holdt sangerne modet oppe, mens de håbede på en bedre fremtid.
Albummet er vocalouds debut-cd og blev udgivet i november 2007 i samarbejde med Refleks musik.
Om albummet siger vocaloud:
– Vi tror på en fremtid, som vi gerne vil fortælle om gennem vores sange. En dag skal vi ikke være undervejs længere. En dag bliver skuffelser og smerter fortid. En dag skal vi gense alle dem, der er gået i forvejen. Så skal vi juble og synge. Den dag er målet nået. Vi er hjemme hos vores far i Himlen.

En rigtig spændende cd, som er anderledes end de sædvanelige rock/pop albums, der stakker sig op i hjemmene. Rigtig flot sunget og produceret.
Tabita