Carter vil samle USA’s baptist-organisationer

Den tidligere præsident Jimmy Carter har taget initiativ til konferencen i Atlanta, hvor 20.000 delegerede fra USA’s ca. 20 millioner baptister søger at finde fælles fodslag.USA – Med tidligere præsident Jimmy Carter i spidsen var op mod 20.000 amerikanske baptister samlede i sidste uge i Atlanta i forsøget på at skabe en ny alliance.Omkring 20.000 delegerede fra 30 forskellige baptist-grupperinger var fra onsdag i sidste uge samlet til et konvent i Atlanta i Georgia. Målet var at forsøge at skabe en ny alliance af baptister på tværs af USA.
Det er den tidligere amerikanske præsident Jimmy Carter, der har taget initiativet til den såkaldte ”New Baptist Covenant Celebration”, der skal forsøge at samle en meget spredt baptistbevægelse.
– Jeg har set de ødelæggende og uønskede bivirkninger, der er i den kristne verden, fordi så mange af os ligger i offentlige fejder med andre grupper på forskellige områder. Det var en del af problemerne i ”den første kirke”, som Paulus og Peter måtte gå i rette med – og det fortsætter i dag, sagde Carter i et interview med Atlanta-avisen Constitution.

Enestående initiativ

Samlingen, hvor man ønsker at skabe en ny alliance, bliver af flere medier beskrevet som banebrydende. Man vil blandt andet forsøge at indlede et større samarbejde om sociale områder som kampen mod fattigdom samt gøre en fælles indsats i mission.
Netop på missionsområdet mener den tidligere præsident, at baptisterne med deres interne stridigheder har lidt skade.
– Jeg tror, at splittelse er det mest ødelæggende ugunstige element, som svækker effektiviteten i missionen hos den nuværende kirke, siger Carter.

Kritikere undres

Det er dog ikke alle amerikanske baptist-bevægelser, der jubler over initiativet. Lederne af Southern Batptist Convention, som er USA’s største protestantiske kirkesamfund, har valgt ikke at deltage. Ifølge The Christian Post kritiserer de blandt andet det nye tiltag for at have politiske undertoner, og de fremhæver sammenfaldet med primærvalgene og den aktive deltagelse fra Bill Clinton og Al Gore.