Jøderne vender hjem til Israel

Operation Exodus II fortæller om profetier og jødernes hjemvenden som et led i endetiden.I 1988 begyndte Gorbatjov at ændre forfatningen og fik den ændret i 1989. I løbet af 1990 rejste et uhørt antal sovjetjøder til Israel, og i 1991 var aliyah, udvandringen, i fuld gang. Millioner af bibler blev distribueret i Rusland, og en stor evangelisering begyndte. Nu er 900.000 jøder fra Sovjet/Rusland kommet til Israel – og flere vil følge.
Meget af det kender vi fra dagspressen og måske især fra den kristne presse. Men de færreste kender baggrunden, sådan som Steve Lightle beskrev det i Exodus II – Jødernes udfrielse af Rusland, som kom på dansk i begyndelsen af 80’erne, og nu i Operation Exodus II, som udkom på dansk i slutningen af 2007.
Det hele begyndte i 1974, da Gud gav Steve Ligthle en vision, hvor han så en banet vej fra Rusland til Israel uden Berlinmur eller andre mure, der kunne forhindre udvandringen fra Rusland og indvandringen i Israel. I en årrække bar han på visionen selv. Efterhånden blev den bekræftet af andre profetier og af Guds Ord, der jo klart taler om at bringe jøderne hjem fra nord.
Gennem en stor del af 80’erne foretog Steven Ligthle en række bønnerejser ind i Sovjetunionen og Rusland, bl.a. sammen med Kjelle Sjöberg og Johannes Facius, der begge er kendt som forbedere. På disse bønnerejser bandt de „magter og myndigheder“ og åbnede portene. Det er meget stærk læsning, hvor den ene nutidige profeti efter den anden bekræftes af andre og af Guds Ord.

Stærke vidnesbyrd om Guds handlen

Jeg var begejstret, da jeg i sin tid læste Exodus II – Jødernes udfrielse af Rusland. Jeg er endnu mere begejstret efter at have læst Operation Exodus II. Det er stærke vidnesbyrd om, hvordan Gud handler med sit ejendomsfolk i endetiden – helt i overensstemmelse med gammeltestamentlige profetier. Det er vidnesbyrd, der vidner om en levende og almægtig Gud. Bibelens profetier bliver opfyldt i vor tid.
Men han taler også om nogle voldsomme begivenheder i fremtiden, bl.a. i forbindelse med de amerikanske jøders hjemkomst til Israel. Når jeg har læst om hans visioner og guddommelige syn fra 1974 omkring russiske jøders hjemkomst til Israel og har erfaret, at næsten 1 mill. jøder fra Rusland er kommet til Israel, så tør jeg ikke sige, at hans visioner omkring de amerikanske jøders tilbagekomst til Israel ikke skulle være rigtige.
Det er en meget stærk bog med en klar sammenhæng mellem gammeltestamentlige profetier, nutidige profetier og Guds handlen i tiden. Undervejs har jeg følt, at han har gjort vold mod nogle skriftsteder i Bibelen for at få dem til at passe ind, andre gange har jeg oplevet noget af det, han skriver, lidt forskruet, men mit hovedindtryk er et meget stærkt vidnesbyrd om Guds virke med jøderne i endetiden.

Steve Ligthle:
Operation Exodus II
213 sider 199 kr.
Lychnos Publishing