Mikkels liv blev forvandlet

Efter sine adoptivforældres skilsmisse begyndte Mikkel Thomsen et stofmisbrug, men en kristen tv-kanal blev hans redning.- Jeg er glad for at fortælle om, hvad Gud har gjort for mig, for det er ikke småting. Mit liv har været fuldt af omvæltninger, siger Mikkel Thomsen.

I dag er Mikkel Thomsen daglig leder af TV7. Nu er han selv med til at formidle det budskab, som forvandlede hans liv.
Adoptivbarn

– Jeg er født i Korea og er halv koreaner /halvt amerikaner. Jeg blev adopteret og kom til Danmark, da jeg var 2½ år gammel. Jeg havde ingen oplysninger med om mine forældre ud over min mors navn.
– Mine nye adoptivforældre var søde, og jeg fik en god opvækst hos dem.
Men da tiden kom, hvor mine forældre blev skilt, begyndte vanskelighederne at melde sig. Med tiden kom følelser af svigt og forkastelse til at få stor indflydelse på mit liv. Trygheden blev skiftet ud med usikkerhed, og mit selvværd blev gradvist værre.

Stofmisbrug

– Det resulterede i en eksperimenteren med hash og alkohol, som startede da jeg var 15 år. Det udviklede sig til et fast misbrug, hvor også andre stoffer kom på dagsordenen. Da jeg blev 18 år, blev jeg smidt ud hjemmefra og boede i ca. 2 år skiftevis hos vennerne og på gaden. Jeg droppede de forskellige uddannelser, jeg startede på, og blev fast modtager af kontanthjælp.
– Denne ”livsstil” fortsatte langt op i mit voksenliv, og det førte også til kriminalitet, som blev ”nødvendig” for at skaffe penge til hashen og stofferne.
På trods af mit turbulente liv var jeg overbevist om, at der måtte findes en kærlig og altomfavnende Gud, og jeg havde en længsel efter at søge at forstå meningen med mit liv, husker Mikkel.

Søgte i New Age

– Biblioteket blev fast opholdssted for min søgen, og jeg fandt en masse bøger om filosofi og religioner. Jeg opdagede, at der fandtes en åndelig side af livet, og det ledte mig ind på New Ageområdet. Men sammen med hashen og stofferne førte det til identitetsproblemer, og jeg begyndte at udvikle psykoser og angsttilstande.
Jeg holdt fast på, at Gud kunne redde mig og søgte derfor ikke hjælp. Men da mit liv så allerværst ud, kom vendepunktet. Efter at jeg havde boet et stykke tid på et misbrugscenter, fik jeg stillet en lejlighed til rådighed af kommunen. Jeg var som så mange gange før fast besluttet på at ændre mit liv, men denne gang blev det for evigt…

Kristen Tv-kanal

– Jeg sad en dag og så på tv, da jeg tilfældigt fik zappet mig ind på en kristen kanal.
Jeg blev nysgerrig efter at se, hvad det var for noget, for det handlede jo om Gud.
Jeg havde tidligere stiftet lidt bekendtskab med kristendommen, men syntes ikke, at det ”passede” til mig. Men denne gang var det anderledes.
Det talte helt klart til mit hjerte, og jeg begyndte at se på udsendelserne hver dag og så, hvor mange mennesker, der havde fået forvandlet deres liv.
Det var alle slags mennesker med forskellige problemer. Jeg tænkte, at det næsten var for godt til at være sandt, da jeg så, hvordan stærkt afhængige narkomaner var kommet ud af deres misbrug. Men jeg blev klar over, at det var på grund af, at de havde bedt Jesus om at gribe ind i deres liv.
Jeg begyndte også at tro på, at Jesus havde sonet straffen for MINE synder, og at Jesus også lod sig dræbe for MIN skyld. Så jeg bad Jesus om også at blive MIN personlige frelser.
I samme øjeblik blev jeg fyldt med en overvældende kærlighed, som var helt ubeskrivelig vidunderlig. Jeg brød i gråd og oplevede, hvordan jeg var blevet lettet for en masse byrder og følte en hel ny indre fred. Det føltes, som om jeg var blevet 10 kilo lettere – wauw!

Fuldstændig forandret


Artiklen fortsætter efter annoncen:Tv7 kan ses i en stor del af Nordsjælland.

– I dag – 5 år efter – er mit liv fuldstændig forandret.
Intet er det samme som før. Jeg er fuldstændig ude af cigaret-, hash- og stofmisbrug. Det har jeg været, siden jeg tog imod Jesus og startede i min menighed i Frikirken i Helsingør og blev døbt.
Jeg har fået et skønt forhold til min datter, som jeg ikke havde haft kontakt med i 6 år, og jeg har fået arbejde som chauffør. Jeg er også med i kirkens juniorarbejde og cafearbejdet, som jo drejer sig om at række ud til mennesker med bl.a. misbrugsproblemer.
Sidst, men ikke mindst, er jeg blevet leder for kirkens egen kristne tv-station, som dækker en stor del af Nordsjælland.
– Det var kristent tv, som fik mine øjne op for vores vidunderlige Gud. Og nu har jeg fået lov til at være tv-formidler, så andre mennesker kan blive velsignet og komme til tro.
Det er stort, ikke?
Af Alex Wallin