Oplev påskebudskabet live

Kristen forlystelsespark i USA åbner dørene for ”Holy Land Experience”Holy Land Experience er navnet på en amerikansk kristen forlystelsespark i Orlando, Florida, som er bygget af den kristne tv-kanal TBN.

Træd ind i Bibelen

Forestil dig at gå ind i en forlystelsespark, som er en stor rekonstruktion af de omgivelser, Jesus gik i. Det er som at gå ind i Bibelen og se det hele med egne øjne.
Templet står opført, Golgata, graven, markedspladsen i Jerusalem og mange flere scener er åbne for alle gæster. Skuespillerne går omkring i parken og opfører forskellige stykker fra Bibelen.
Børnene har mulighed for at hilse på en mand, som spiller Jesus, og voksne kan snakke med ”2000 år gamle” købmænd på markedspladsen.
Man kan gå ind i en rekonstruktion af det Tarbernakel, som Moses byggede i ørkenen. Eller en mindre kopi af Salomons tempel.

Påskeopførelse

En af forlystelsesparkens største og mest populære begivenheder er opførelsen af påskeevangeliet. Lige fra det moderne jødisk påskemåltid til skærtorsdagsmåltidet, som det kunne have foregået i virkeligheden.
Skuespillet tager procession gennem parken, med en mand i rollen som Jesus, der går ned ad Via Dolorosa med korset over skuldrene (billedet). På en mindre høj bliver korset rejst, og Golgata-scenen udspiller sig for så at gå over til Jesu gravlæggelse og videre til opstandelses-scenen.
Alt sammen udspiller sig, mens man selv er til stede som tilskuer ligesom menneskehoben for 2000 år siden.
Tabita