Påskerejsen til Jerusalem

Ny flot billedbog af Peter Madsen.Signe, som vi kender fra Sig-nes jul, sidder påskelørdag i Gravhaven i Jerusalem sammen med onkel Teo, der er haveelsker. Onkel Teo fortæller i denne smukke have Signe om opstandelsen. Sammen er de på en påskerejse til Jerusalem, for at onkel Teo kan fortælle sin yndlingsniece om påsken, om Jesu død og opstandelse.Det hele starter i onkel Teos have en forårsdag året før, da han viser Signe årets første påskeliljer, tager et løg op og fortæller, at det måtte lægges i jorden for at kunne frembringe den smukke blomst på samme måde, som Jesus måtte dø og opstå for at skabe liv. Julen efter er Signes julegave fra onkel Teo en rejse til Jerusalem, så han kan fortælle hende påskehistorierne og budskabet dér, hvor de fandt sted. Vi er med dem i Jerusalem, men også på en tur til Galilæa.

God påskeundervisning

I Jerusalem bor de hos onkel Teos tidligere skolekammerat, jøden Jakob. Og Signe får under sit besøg masser af undervisning om jødedom og islam, men først og fremmest om Bibelens påskebudskab. Undervejs er der dog afstikkere til historier om Jesus, et par lignelser, beretningen om Abraham og Isak på Moria Bjerg, om israelitternes udvandring fra Egypten og om, hvordan Jesus lærte os Fadervor. På en enkel måde gives der masser af god bibelundervisning i denne flotte billedbog af tegneren Peter Madsen.
Rejsen til Jerusalem er også en historie om den moderne by, som mere end nogen anden by præges af de store religioner: jødedom, kristendom og islam. Vi møder såvel forskelle som ligheder mellem de tre religioner.

Bibeltegneren Peter Madsen

I kristen sammenhæng kender vi Peter Madsen fra den fantastisk flotte bibelske tegneserie Menneskesønnen, fulgt op af den lige så flotte Historien om Job. Men vi kender ham også fra Signes Jul, som han i 2005 lavede sammen med Johannes Møllehave. I en anmeldelse af den her i Udfordringen omtalte jeg den som arvtageren til Peters Jul og gav udtryk for, at den måtte blive en klassiker, og allerede samme år blev den solgt i et rekordstort oplag.
Det er Signe fra Signes jul, vi nu følger på rejsen til Jerusalem og ind i Bibelens påskeberetninger. Det er en meget flot billedbog, men den kommer slet, slet ikke på højde med Signes jul, hvor såvel fortællingen som tegningerne ligger kvalitetsmæssigt langt højere end i den aktuelle påskebog. Signes jul var i en klasse for sig. Men Rejsen til Jerusalem er et virkeligt godt redskab, når man vil fortælle sine børn, børnebørn eller elever i de små klasser om påskens budskab, og jeg kan varmt anbefale denne flotte billedbog som „påskeæg“ i år.

Peter Madsen:
Rejsen til Jerusalem
88 sider • 199,95 kr.
Bibelselskabet