Kristne i Malaysia kæmper for at kalde Gud ”Allah”

MALAYSIA – Mens mange i den vestlige verden har det svært med, at Allah kaldes Gud, så kæmper ledere i den malaysiske kirke for at beholde retten til at kalde Gud ”Allah”, skriver Ecumenical News International.Malaysias muslimske regering har forbudt alle ikke-muslimer at bruge navnet ”Allah”, fordi navnet ifølge regeringen kun henviser til Muslimernes gud. Forbuddet er kommet, efter at en katolsk avis demonstrativt har brugt ’Allah’ som synonym for Gud.
– Arabiske kristne har brugt navnet ’Allah’ om Gud, inden islam overhovedet opstod, siger biskop Paul Tan Chee Ing, der er leder af en sammenslutning af landets kristne kirker. Han mener, at forbuddet er et brud på religionsfriheden, som er en del af Malaysias forfatning.
Ca. 60 procent af Malaysias 25 millioner indbyggere er muslimer, mens kristne, buddhister og hinduister udgør de største minoriteter.
KP