Ny missionsskole på vej

SALT lancerer uddannelse i ’Interkulturelle Studier’. Erfarne missionærer står bag.Det er et par erfarne missionærer, der står i spidsen for en ny missionæruddannelse på Skandinavisk Akademi for Lederskab og Teologi (SALT) i København.

Ole og Hanne Kirschheiner har masser af viden og erfaring at øse af som ledere af den ny missionsskole i København.

Hanne og Ole Kirschheiner har været missionærer i Nepal i 9 år. Da de kom hjem til Danmark, gik de med det samme i gang med at starte en kirke. Nu deler de deres viden og erfaring i ”Interkulturelle Studier” – et 12 ugers kompaktkursus for alle, der krydser kulturelle grænser for at formidle det kristne budskab.
– Før vi tog ud som missionærer i 90’erne, startede vi med at tage på missionsskolen All Nations Christian College (ANCC) i England i to år. Det var vi rigtig glade for, og siden da har vi ønsket, at alle kunne få chancen for at komme på missionsskole, inden de rejser ud som missionærer, volontører eller blot arbejder på tværs af kulturer eksempelvis i Danmark, siger Ole Kirschheiner.
Siden de kom hjem fra Kathmandu i Nepal, har ægteparret Kirschheiner færdiggjort en akademisk missionsuddannelse – og har begge fået en mastergrad i Contemporary Mission Studies – igen på ANCC.
– Det har nu afstedkommet, at vi sammen med SALT har startet en missionsskole i Danmark. Skolen starter til efteråret 2008.

Intense studier

Missionsskolen er inddelt i fire moduler, som alle er nødvendige for at være effektive missionærer: Bibelske Studier, Antropologiske Studier, Religionsstudier og Aktuelle Temaer.
– Missionsskolen kalder vi ’Interkulturelle Studier’, da ordet ’mission’ i visse sammenhænge kan være en barriere. Desuden centrerer kurset sig ikke udelukkende om mission i traditionel forstand, men i det hele taget om det at leve og arbejde blandt mennesker i en anden kultur, forklarer Ole Kirschheiner.
Og det er et intenst kursusforløb, han inviterer til. Eleverne får bl.a. tre timers hjemmearbejde dagligt i form af læsning og udfærdigelse af små essays.
Ud over Kirschheiners vil SALT’s øvrige lærere medvirke, ligesom der også bliver plads til gæstelærere – bl.a. missionærer på hjemmeorlov.
SALT er en fælleskirkelig teologisk lederuddannelse på bachelorniveau og er siden år 2000 drevet af Dansk Oase, Baptistkirken, Missionsforbundet, Apostolsk Kirke og Pinsekirken København.