Stands aids nu!

I 2006 sendte Folkekirkens Nødhjælp to unge danskere, Signe og Anders, til Tanzania, hvor Signe bl.a. mødte den unge aids-ramte pige Finest.Besøget blev til en 24 min. lang film standsaids.nu. I den ser vi bl.a., hvordan Signe sidder sammen med Finest og fortæller om hendes meget alvorlige situation og ender med at give sig til at græde – med bemærkningen: „åndssvagt, at jeg sidder her og græder, når det er Finest, der er syg og er ved at dø“.
Året efter vendte Signe tilbage til Tanzania for bl.a. at se, hvordan det var gået Finest. Igen blev besøget filmet, og det kom der en 25 min. lang film ud af, Med Signe tilbage i Tanzania. Det viser sig, at der er sket et lille mirakel: Finest lever og har det efter omstændighederne godt. Det lille mirakel skyldes det ganske enkle, at hun har modtaget hjælp og fået medicin mod sygdommen. Uden den var hun død, og hun lægger ikke skjul på sin store taknemmelighed. „Gud har hjulpet mig“, siger hun.
Signe besøger også en søskendeflok, hvis forældre er døde af aids, og som derfor må klare sig selv. De er blot seks ud af de omkring 12 mio. børn i Afrika, der har mistet en eller begge forældre pga. aids-epidemien.
Men som eksemplet med Finest viser, nytter det noget at gribe ind med hjælp til selvhjælp. Og det er det egentlige – og gode – formål med dvd’en og hele standsaids.nu-projektet.
På dvd’en er ud over de to film også to korte reportager: „Gratis medicin koster penge“ og „I kirke i Kidamali“.
Til dvd’en er knyttet en hjemmeside www.standsaids.nu, hvor der kan hentes supplerende informations-materiale.
NJV

Dvd’en standsaids.nu
63 min. • 250 kr. • Folkekirkens Nødhjælp /
Danmarks Kirkelige Mediecenter