Vi har brug for at mærke Guds nærvær

Rhonda Hugheys bog ”Desperat efter Guds nærvær” er en unik og fascinerende bog, der er vigtig både for den enkelte kristne og for kirken.Rhonda Hugheys bog Desperat efter Guds nærvær er en unik og fascinerende bog om vækkelse og Guds nærvær.Den røde tråd er, at vi i kirken har brug for Guds nærvær. Vel at mærke et mærkbart nærvær og ikke bare en teologisk lære om nærværet eller den guddommelige iboen, som er i alle troende.
Et sådant nærvær er – skriver forfatteren – en forudsætning for et levende kirkeliv. Desuden baner det vej for både en forvandling af de troende og af samfundet.

Hjerteforholdet til Gud i fokus

Jeg har altid haft en sund skepsis overfor alt for simple løsninger, a la ti-skridt-til-vækkelse programmer. Men Rhonda Hugheys bog falder ikke i den kategori; først og fremmest fordi det ikke er teknikker, der er i fokus, men hjerteforholdet til Gud.
Det giver ekstra vægt til bogen, at forfatteren har arbejdet sammen med bl.a. George Otiz fra Sentinel, der er kendt for de berømte ”Transformation”-videoer om vækkelser udover jorden. Samt Ed Silvoso fra Harvest Evangelism, der er kendt for strategisk og målrettet bøn.
Rhonda Hughey inddrager eksempler herfra i bogen, men hovedsageligt fokuseres der på bibelske eksempler og forbilleder.

Stof til selvransagelse

Blandt de ting, som forfatteren understreger meget, er behovet for en fælles kirkelig front samt for omvendelse og selvransagelse, hvad angår kirken og de kristnes tilstand. Rhonda Hughey efterlader ikke læserne med nogen illusioner om, at forholdene i kirken er markant bedre end i det samfund, vi er kaldet til at påvirke. Dette punkt må der if. forfatteren gøres op med. Der er nok af stof til selvransagelse!
Enkelte gange støder man på lidt specielle tanker, men det er dog undtagelserne, der bekræfter reglen.

Første hele præsentation
på dansk

Naturligvis er Rhonda Hughey ikke den første til at introducere de tanker, som bogen rummer. Andre har skrevet om indvielse, ørkenoplevelser og om Nehemias, og tonen er den samme, som ofte er mødt på forbønskonferencer og i lignende sammenhænge. Men det er første gang, vi på dansk ser en sammenhængende og omfattende præsentation af disse principper.
Som sådan er bogen ikke blot anbefalelsesværdig, men vigtig, både for den enkelte kristne og for kirken.

Rhonda Hughey:
Desperat efter Guds
nærvær
208 sider • 198 kr.
Alstrup/Udfordringen