Gospel med glæde i Græsted

Græstedkirker leverede god smag og sang ved pasta- og gospelgudstjeneste.”Come and let us sing” lyder det fra det glade gospelkor ved gospelgudstjenesten i Græsted den 27. april. Omkring 170 mennesker er mødt frem. Nogle fra Græsted Kirke, andre fra Græsted Frikirke og en hel del fra byen, der normalt ikke kommer til gudstjeneste.
Man har taget mod indbydelsen til pasta- og gospelgudstjeneste, hvor Græsted Gospelkor og byens børnegospelkor medvirker. Salen er fyldt med sang, musik, glæde, klappen i hænderne. Folk lever godt med. I fællessangene lever man virkelig op til, at det er ”Sangens År”. Hele salen er med til at synge gospel. Glæden og begejstringen er stor.
Sådan lyder det fra Græsted Gospelkor, der er et tværkirkeligt kor. Koret begyndte for 2 år siden, i maj 2006, ud fra Græsted Kirke, men mange fra Græsted Frikirke er med og en del kirkefremmede har også fundet ind i koret, der lægger stor vægt på at ”det gode budskab” i deres sange kommer af den oprigtige gospel-glæde.

Gospel holder mig oppe

En af dem er Johannes Danborg, der har været med i koret i knap 2 år. Han er født og opvokset i den kristne tro, men har været væk fra troen i 25 år. Nu er han vendt tilbage og kommer i Græsted Kirke.
– Det er en kæmpe-glæde. Det er med til at holde mig oppe. Sangenes indhold betyder meget for mit kristne liv og er med til at udvikle mig, siger han.

Fælleskirkeligt

Korets leder, Jacob Leinum, er ved klaveret og hans kone Christina dirigerer. De giver udtryk for, at de er meget glade for at have denne tjeneste sammen og lægger vægt på, at det er et fælleskirkeligt kor midt i det nordsjællandske bibelbælte.
Koret medvirker ved omkring 15 arrangementer i løbet af året, bl.a. i Græsted Folkepark.
Ved gospelkoncerten medvirkede også et børnegospelkor med mange begejstrede og glade børn, der sang af hjertens lyst og på flere måder fuldt ud levede op til voksenkoret.

Jesus som ven

Børnekoret ledes af Rikke Vigilius, der er cand. mag. i musik sammen med Miriam Elvers Thomsen, der er autodidakt. Børnegospelkoret, der har 3 år på bagen, er ude at synge 8-10 gange om året
– Vores vision med koret er, at børnene må lære Jesus at kende som deres ven, siger Rikke Vigilius til Udfordringen.