Festival med afrikansk islæt

En afrikansk kaffabøffel er på plakaten, når organisationen Evangelist for fjerde år i træk inviterer til Alternativ Sommerfestival den 5.-11. juli. Og der er da også afrikanske medvirkende på stævnet ved rehabiliteringscenteret Vildkildegaard mellem Brande og Herning. Robert Bwalya fra Zambia og Teresia Wairimu medvirker igen i år. Men de største trækplastre er fra Ukraine og USA:
Sunday Adelaia har Europas største kirke i Kiev, Ukraine, med 30.000 medlemmer – heriblandt byens borgmester, Miss Ukraine og en ledende højesteretsdommer. Adelaia er en efterspurgt prædikant, oplyser Evangelist:
– Han har for nyligt deltaget i Bill Clintons konference for verdens mest magtfulde mænd.
Sommerfestivalen får også i år besøg af Ron Kenoly fra USA, der er “en gospelsanger ud over det sædvanlige”.
For de 3-12 årige er der fuldt program med aktiviteter, blandt andet af den cowboyagtige slags, og så skal børnene lære om Josef, mens der klippes, klistres, synges, danses og leges. De lidt ældre må ikke gå glip af PowerBøffel Teenfestival, hvor såkaldt trostræning, party og konkurrencer bliver kombineret med lovsang.
/sl