Folkekirken overrumples af journalister

Manglende viden om konkrete forhold i folkekirken skader kirkens møde med medierne, mener menighedsrådenes formand.– Kirken lider under de mange ukorrekte historier, som medierne bringer til torvs.
Det konstaterede formand i Landsforeningen af Menighedsråd Inge Lise Pedersen (billedet) i sin beretning på forrige weekends årsmøde i Nyborg. I sin beretningen trak hun bl.a. sagen om de mange kvindelige præster, som ifølge Politiken havde oplevet modstand fra mandlige kolleger pga. deres køn.
– Både biskopper og andre repræsentanter for folkekirken blev løbet over ende af journalisterne, fordi de ikke havde konkrete tal at komme med, som kunne bevise, at Politikens rundspørge skød over målet.
Det er et godt eksempel på, at manglende viden kan betyde, at et lidet flatterende billede af folkekirken får lov til at stå uantastet, sagde formanden.
/KP