Ivrig bibelspreder fylder 80 år

Der er fuld fart på Ole Westergaard i Roskilde, der fylder 80 år den 26. juni.

Ole Westergaard

Han er formand for Gideonitternes Roskildegruppe, der dækker 7 storkommuner i Vestsjælland.
– Det er en stor glæde og velsignelse at være gideonit. Her oplever jeg et varmt og positivt fællesskab med kammeraterne, og så er det en stor velsignelse at komme ud på skoler og uddannelsessteder for at forære de unge mennesker Det Nye Testamente og undervise dem i, hvordan man finder rundt i det. Som gideonit er man kirkens forlængede arm.
Ole Westergaard blev først gideonit i moden alder og har nu været det i ca. 10 år. Det skete efter et møde i baptistkirken i Roskilde, hvor han hørte Egon Falk Laursen fortælle om Gideonitterne. Egon Falk spurgte ham, om han ikke også skulle blive gideonit – og det blev han så nogle år senere.
Ole Westergaard blev født i Sundby i Thy. Hans forældre var baptister. Det blev naturligt for Ole at følge i fars og mors fodspor, og som 16-årig blev han døbt i Thylands Baptistmenighed.

Købmand og forsikring

Efter folkeskolen kom Ole på Salling Ungdomsskole og arbejdede derefter et halvt år på en gård, inden han gik i lære som købmand. Efter endt læretid var han på handelshøjskole i Aalborg, inden turen gik til Sjælland, hvor han blev kommis i Vallekilde.
Siden købte han sin egen købmandsforretning i Roskilde, men tiden som selvstændig købmand blev kort. Supermarkederne dukkede op, og når man hos købmanden skulle give 1 kr. for en pakke kiks, som man kunne købe i supermarkedet for 88 øre, så forsvandt kunderne. Desuden var det svært at holde ferie som selvstændig. Han søgte derfor ind i forsikringsbranchen, hvor han i 13 år var inspektør i Andelsanstalten Tryg + MLU og siden distriktsleder i Statsanstalten for Livsforsikring, indtil han gik på efterløn som 60-årig.
Og så fik han travlt.

Udadvendt igangsætter

Ole Westergaard har ifølge sin præst, Claus Bækgaard, altid været et meget udadvendt menneske og en rigtig igangsætter.
Han involverede sig bl.a. i tøjforsendelser til Polen. Gennem 5-6 år samlede han tøj ind i kirken og hos andre private, fyldte sin stationcar – på taget og i bilen – med tøjsække og kørte det selv til forskellige baptistmenigheder i Polen.
Gennem flere år var han, efter at være gået på efterløn, sælger af Kristeligt Dagblad, og senere har han også skaffet en del abonnenter til Udfordringen.
Ole Westergaard har altid været en ivrig læserbrevsskribent og har skrevet om kirke og samfund i lokalaviserne, Kristeligt Dagblad og Udfordringen. I Udfordringen har han også skrevet en række klummer.

Spastisk datter
bliver student

I Baptistkirken i Roskilde har han ofte sin datter Eva med i kørestol. Eva er fra Ole Westergaards andet ægteskab. Ole var et godt stykke op i årene, da de fik hende.
– Efter et par måneder fik vi at vide, at hun er spastiker, og det er en hård besked, siger Ole Westergaard til Udfordringen. – Eva er spastisk lammet, hun kan ikke gå, og hun har ufrivillige bevægelser med hænderne. Men hendes hjerte og hjerne fejler ikke noget. Hun tror på Jesus, og om nogle få dage bliver hun student, fortsætter den stolte far.
Eva synger også med i kirkens gospelkor.
Bjarne Nederby Jessen