Er kristne dumme?

Kontroversiel undersøgelse konkluderer, at de mest religiøse lande er mindst intelligente.Den moderne videnskabs kristne pionerer Kopernikus, Kepler, Galilei, Pascal og Newton er tilsyneladende undtagelser i en verdensomspændende undersøgelse af sammenhængen mellem tro og intelligens.
Undersøgelsen i tidsskriftet Intelligence sammenligner 137 landes gennemsnitlige intelligenskvotient med antal indbyggere, der siger, at de tror på Gud.
Resultatet er entydigt, at verdens mest religiøse lande også er de mindst intelligente.
Og omvendt.
F.eks. har danskerne en gennemsnitlig IQ på 98, og 46 procent svarer, at de tvivler på, at der eksisterer en Gud. Anderledes ser det ud i Zambia, hvor den gennemsnitlige IQ er 71, og under én procent tvivler på Gud.
Religionssociolog Morten Warmind kritiserer undersøgelsen for at stille upræcise spørgsmål og for overhovedet at sammenligne intelligens og religiøsitet.
/KP