Folkekirker bakker nu frikirke op

Apostolsk Kirke blev i pressen kaldt ”skrupskør sekt”. Nu får kirken opbakning fra Dialogcentret og 21 folkekirkepræster.- Hvis det at tro på helbredelse ved bøn berettiger til betegnelsen skrupskør, så er vi også skrupskøre, skriver 21 folkekirkepræster i en solidaritetserklæring til Apostolsk Kirke i Fredericia.

Ekstra Bladet gik langt over stregen med denne artikel.

Den uventede opbakning kommer efter, at Ekstra Bladet betegnede frikirken som ”skrupskør sekt”. Det skete i forbindelse med omtalen af kirkens brug af integrationscaféen Hang Outs lokaler til møder med ”tungetale og uhyrlige mirakler”. Folkekirkepræsterne er oprørte over, hvad de kalder en ”hetz mod Apostolsk Kirke i Fredericia”.

Bibelsk kristendom

Initiativet til erklæringen kommer fra sognepræst Nikolaj Kjærby Johansen fra Husum Kirke i København. Han mener ifølge Kristeligt Dagblad, at Folkekirken må stå ved troen på tungetale, og at Gud kan helbrede.
– Der er flere eksempler på det i Det Nye Testamente, og jeg mener personligt, at det bør spille en langt større rolle i det daglige liv i folkekirken. Selvom Apostolsk Kirke er en frikirke, er der brug for, at vi markerer vores støtte, siger han til Kristeligt Dagblad.

Ikke en sekt

Apostolsk Kirke får også opbakning fra Dialogcentret, der netop er sat i verden for at bekæmpe sekter. Men Apostolsk Kirke er ikke en sekt, fastslår generalsekretær Tom Thygesen Daugaard.
– Apostolsk Kirke er en denomination og ikke en sekt eller kult, siger han.
Han henviser til de fire yderpoler, som religionssociologien bruger for at placere religiøse grupper:
Statskirke er institutionaliseret organisation, denomination er en undergruppe af en klassisk religion, sekter er i oprør mod ovennævnte og er bl.a. fundamentalistiske og autoritære. Og kulter samles om en karismatisk person, der åbenbarer en helt ny, religiøs vision.
Giver det så mening at dæmonisere alt andet end folkekirken – for eksempel Apostolsk Kirke – som skrupskøre sekter? spørger han.
– Nej, det er selv skrupskørt og farligt.
Apostolsk Kirke er med i netværket FrikirkeNet, som reagerede prompte på Ekstra Bladets ”vanvidsretorik”:
– Det er vanvittige ord fra Ekstra Bladet. Uhyrlighederne må stoppe her!
/sl