Kristne skaber åndehul for unge på Nibefestival

Frikirkefolk missionerer, og Folkekirken står klar med et Kirketelt.Både Folkekirken og frikirkeunge er parat til at tage imod de smukke, unge og fulde mennesker, når 25.000 festglade mennesker indtager den nordjyske by den 2. til 5. juli.

Kirketeltet skaber et åndelul for både festival-glade og festival-triste.

Bibellæsning, bøn, lystænding og samtaler er måske ikke det, de unge tager på musikfestival for at opleve. Ikke desto mindre har netop dette vist sig at være en succes på en af landets største musikfestivaler.
Folkekirken stiller for tredje år med et kirketelt, hvor 13 præster og talrige frivillige står parat til at tage imod de unge på Nibefestivalen.
Og en gruppe frikirkeunge er på pletten med gode erfaringer fra sidste års Nibefestival:
– Vi havde lavet en lejr med et fire meter stort banner. Vi gik så rundt og forkyndte evangeliet. Folk var rigtig åbne, og vi så også rigtig mange blive helbredt og berørt af Gud, fortæller initiativtager Torben Søndergaard fra OplevJesus.dk. Han arrangerer fremstødet sammen med Lars Hyldgård Jensen fra Europe Harvest Center og Arne Blichert fra Apostolsk Kirke i Aalborg.

Et åndehul

Folkekirken opstiller i år et Kirketelt, som er åbent døgnet rundt og fungerer som et åndehul midt i det hektiske festivalliv. De unge kan her få en kop kaffe og tale med en præst. Festivalgæsterne kan også skrive en bøn, der læses op ved de daglige gudstjenester. Eller de kan male med på det fælles altermaleri, som står foran kirketeltet.
– Festivalpladsen fungerer som en ny by, forklarer sognepræst Sussie Foged, der er koordinator for kirketeltet. – Og når der kommer en by, skal der også være en kirke.
Og præster, der er parate til at lytte. For de personlige samtaler fylder meget, forklarer sognepræst Sussie Foged.
– Vi var overraskede over, hvor mange seriøse samtaler der var. Der har været samtaler om alt fra incest, spiseforstyrrelser og almindelige teenageproblemer. Og det er præsten, de vil tale med, siger hun. Det er alle slags følelser, der kommer frem, når de unge fester.

Skriftestol

– Ligesom man kan være festival-glad, kan man også være festival-ked-af-det. Kirketeltet er en helle – både for festivalglade og festivaltriste, siger Sussie Foged.
I år introducerer Kirketeltet en skriftestol, hvor der er mulighed for at tale med en præst i enrum.
Biskop i Aalborg Stift, Søren Lodberg Hvas, støtter Kirketeltet og giver hver år et økonomisk tilskud til driften.
/sl