Meget mere end ord

Har du brug for at komme ud af sengen med det rigtige ben for en gangs skyld? Og måske få inspiration til at være glad og positiv hele dagen? Så sæt den seneste lovsangs-cd fra Københavns Kulturcenter på cd-afspilleren.
”Mere end ord” gør faktisk mere, end nok så flotte ord kan præstere. Fordi musikken sidder taktfast i skabet, fanger den din opmærksomhed. Og fordi de inderlige teksterne falder naturligt, kan du hurtigt gøre dem til din egen bøn:
Med mere end ord / vil vi prise dig / ikke kun med sang / men i handling og liv… Lær os at elske /som du har elsket os først / hjælp os at hjælpe / at se med dine øjne…
Mon ikke Gud svarer på det?
Velgørende er det at lytte og synge med på lovsange, som ikke blot er oversat fra Australien eller USA – men som er født ud af vores egen danske virkelighed. Kulturcentrets egne sangere og musikere har skrevet sangene: Sabina Matthew, Filip Lindell, Eby Betsayyad, Katrine Høgenhaug, Hanne Vinsten og Jesper Steen. Skønt er det at lytte til en cd, der ikke blot siger mere end ord, men som også i sin enkle friskhed er anderledes end den masseproducerede lovsangsmuzak, vi er blevet fodret med i mange år. Sabina Matthew, Claes Wegener, Nina Luna og Eby Betsayyad synger for – ganske overbevisende. Kulturbandet har selv arrangeret musikken, der kan skelnes klart, selv om det er en live-optagelse.
Der er dog også plads til forbedringer. Selv om teksterne er gode, kunne lyrikken godt nå nye poetiske højder. Det kunne få øjenbrynene til at hæve sig – også på folk som ikke normalt har lovsang i MP3-afspilleren. Danmark venter stadig på, at dygtige kristne musikere laver fængende åndelige sange til P3.
Mere end ord er et godt skridt på den vej.
Svend Løbner