Religiøse organisationer holder længere end andre

USA – En ny undersøgelse viser, at organisationer, hvor troen er det samlende, holder betydeligt længere end andre typer bevægelser.Kun ca. 10 udaf 1000 religiøse menigheder bliver nedlagt om året. Det er et meget lavt tal, når man sammenligner med alle andre typer organisationer, skriver The Christian Post.
De nye tal kommer fra en undersøgelse, der er lavet af sociologer på University of Arizona og Duke University.
Rapporten, der slår fast, at de religiøse organisationer er nogle af de stærkeste i landet, fremfører dog også et kritisk argument.
– Det kunne også betyde, at svage menigheder hellere vil halte videre end dø, hvorimod svage enheder i andre organisationer hellere vil dø end at fortsætte i en svag tilstand, siger professor Mark Chaves fra Duke University.
-mibo