Korsang gør højmessen smukkere

Når søndagens gudstjeneste akkompagneres af yndige toner fra det lokale kirkekor, bliver oplevelsen større og smukkere.Nu har landets korledere muligheden for at hente ny inspiration, og værktøjer til at lede korene. Læreplanerne er udgivet af Folkekirkens Ungdomskor – en landsorganisation for omkring 500 børne- og ungdomskor i Danmark.
Læreplanerne beskæftiger sig med sang-, høre- og gudstjenestelære på tre forskellige niveauer. Hvert niveau sluttes med en prøve, hvor der er censor på.
– Læreplanerne er en umålelig idé-bank, hvor der er masser af inspiration at hente. Mit arbejde er blevet mere struktureret og målrettet. Det er et virkeligt godt redskab, konstaterer Anne Buch Sørensen, der har arbejdet som korleder og organist i Næsby Kirke på Fyn i omkring tyve år og brugt læreplanerne de seneste tre år.
/sl