Professor: Huskirker kan opsamle religiøst søgende

Mange danskere søger mening uden for kirkens kontrol og ritualer. Derfor mødes de i huskirker, forklarer Peter B. Andersen, lektor i religionssociologi på Købehavns Universitet.Han ser ifølge Kristeligt Dagblad udviklingen som et udtryk for den generelle, men meget ustrukturerede religiøse vækst, der har været i befolkningen de seneste 15-20 år.
– Der er netop en del mennesker, som søger noget andet end de religiøse ritualer og den teologiske kontrol, som nogen giver udtryk for, at kirken stadig udøver. Det finder de hæmmende, og de søger eksempelvis i stedet ind i huskirkemiljøer, siger han.
En ny bog dokumenterer huskirkernes anatomi og bygger på en spørgerunde blandt ledere for 15 danske huskirker. ”Kirken kommer hjem” er den første og eneste undersøgelse af sin slags i Danmark og kan rekvireres på Udfordringen.
Red.