Børne-kampagne forarger

Løbeseddel fra IM lover slik til børn.
– Vildledende markedsføring, skriver Jydske Vestkysten. – Jeg kan ikke forarges, siger frikirkelig børneleder.
Uklædelig mission. Sådan lyder kritikken på lederplads i Jyske Vestkysten efter at Indre Mission i Esbjerg har uddelt løbesedler på byens skoler med løfter om kager, slik og sodavand.– Havde Indre Mission været en privat virksomhed, kunne den sikkert dømmes for vildledende markedsføring, lyder Jyske Vestkystens leder.
Men fremgangsmåden chokerer ikke frikirkerne:
– Jeg kan ikke forarges over løbesedlen. Det kunne enhver have fundet på. Det er jo ikke meget anderledes, end når man inviterer til evangelisk møde og lokker med, at folk kan blive helbredt, siger Jørn Andersen fra Apostolsk Kirkes Børne- og Ungdomsforening.
Is, kage, varme vafler, slik, popcorn, sodavand til alle! Sådan lyder indbydelsen, der også byder på rodeotyr, vandskydning, tryllekunstner, bowling, skateboard og balloner og gevinster til alle – alt sammen gratis.
Nederst på sedlen står der så: Teater, bibelhistorie…
Sedlen er uddelt på fem-seks folkeskoler i Esbjerg af frivillige i Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler, der organiserer børnearbejdet i bl.a. Indre Mission. Man havde ifølge avisen aftalt at aflevere dem til skoleinspektøren, som derefter selv ville hænge dem op på skolernes opslagstavler, men ikke aftalt at dele dem ud i skolegården.
Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler bakker op om løbesedlens tekst, men beklager aftalebrud mod skoleledelse.
– Når der er indgået en aftale, skal den selvfølgelig overholdes. Her er aftalen brudt, og det tager vi naturligvis afstand fra, siger han.
Hvordan har du det ellers med at uddele den slags løbesedler til børn i skolen?
– Det er da ok, at børnene får en seddel med hjem som så kan vurderes af forældrene, siger han.
– Man kan ikke fortænke klubben i at lave sådan en løbeseddel, når nu de har stablet sådan en masse sjov og ballade på benene. Den er såmænd ikke anderledes end så meget andet, forældre får med hjem fra skolen.
Han bakkes op af frikirkekollega Jørn Andersen:
– Problemet er, at der er overtrådt en aftale. Men de spiller ikke med fordækte kort. Der står jo tydeligt, hvem der er afsender, fastslår han.