Harmoniske kirkedage i Haderslev

Hygge og afslappet atmosfære mellem folke- og frikirker på Haderslev Kirkedage i weekenden.Det var ikke tilfældigt at Haderslev Kirkedage sidste weekend både startede og sluttede i kulturhuset Harmonien.

Foredrag i Missionsforbundet og festmiddag på Harmonien.

For der var åbenlys harmoni mellem deltagerne fra byens fem kirker, da de gik på besøg hos hinanden. Fra nysgerrig hilsen: Nå, hvor kommer du så fra? Til hyggelig snak og latter ved kaffebordet. Og videre til fælles lovsang af den Gud, kirkerne trods alle forskelligheder er sammen om. Foruden byens tre folkekirker medvirkede de to frikirker, Pinsekirken og Missionsforbundet.
Dagene startede lørdag formiddag med morgensang og velskomst ved biskop Niels Henrik Arendt. Lørdag eftermiddag var kirkerne åbne for alt fra orgelkoncert og foredrag til lovsang og såkaldt profetisk værksted”.
Måltidet havde en central plads – både ved de allestedsnærværende kaffeborde og ved den eksotiske Middag på Tværs i Gl. Haderslev kirke. Og ikke mindst ved den store fælles buffet ved Festaftenen på Harmonien. Lørdagen sluttede med Natkirke i Domkirken. Deltagerne fik indblik i hinandens kirkeliv ved foredrag om dansk-tysk menighedsliv, en luthersk kirkeprofil, og at være frikirke i et folkekirkeligt land. Kirkedagene sluttede med en fælles gudstjeneste søndag formiddag. Her var både rytmisk lovsang og traditionel kirkemusik.
Alt sammen i skønneste harmoni.
/sl