Kapitel 1: Intro Historien om Jesus

– sådan som Johannes har skrevet den*10 …9 …8 …7 …6 …5 …4 …3 …2 …1… Lyd!Allerførst, før universet overhovedet blev skabt, var der en lyd.
Nej. Om igen. Replay.
I starten lød der en stemme …Ord. Stærke, dybe ord fra en stemme fuld af kærlighed.
Jesus.
I begyndelsen var der Gud og Guds søn, Jesus. Og de var én og samme person!

Alt, hvad der findes, har Gud skabt sammen med Jesus. Ingenting er lavet uden ham.
Jesus er livet! Og livet fås hos Jesus. Han redder mennesker ud af mørket og giver dem et lys at gå efter. Lyset fra Jesus skinner i mørket, og mørkets kræfter KAN (og KUNNE) ikke slukke det!

Johannes: PR-mand
for Jesus

Der var engang en berømt mand, der hed Johannes (ligesom forfatteren, men det er altså en anden med samme navn). Ham sendte Gud til dem, der boede i Israel. Han skulle fortælle folk om lyset og gøre det soleklart, at Jesus er det eneste, rigtige, SANDE lys, så alle ku’ tro på det.
Johannes var (selvfølgelig) ikke selv lyset, men skulle fortælle om det rigtige lys, som var på vej til Jorden: Jesus Kristus. Det perfekte lys, som skal lyse for alle mennesker.
Da Jesus kom, råbte Johannes:
– Det er HAM, jeg snakkede om, da jeg sagde ’der kommer en efter mig, som er LAAANGT vigtigere end mig, og han fandtes laaaaang tid før mig!’

’Ja tak til Jesus!’

Selvom Jesus havde skabt hele verden, fattede folk ikke, hvem han virkelig var. Han blev født i Israel som jøde, men hans egne landsmænd (ja, selv hans egen familie og venner) troede ikke på ham.
Der var kun nogle stykker, der tog imod ham. Alle dem, der sagde ”ja tak!” til Jesus og stolede på ham, de fik lov til at være med i Guds familie! …De fik på en måde et helt nyt, fantastisk liv. Og det fik de ikke, fordi de var superhellige og gode, eller fordi deres far og mor var superhellige og gode, men fordi GUD gav dem det.

Jesus viser os,
hvem Gud er

Jesus blev født som et normalt menneske og levede sammen med os i Israel et stykke tid. Og vi var øjenvidner til, at selveste Gud var kommet helt ned til os, for Jesus var fuld af kærlighed og sandhed (og superkræfter), direkte fra sin far. Og ud af hans OVER-overskud, får vi hans grænseløse kærlighed GRATIS.
Gud gav sine lovbud til Moses* og jøderne. Men han viste, at han elsker os ud over alle grænser og altid siger sandheden ved at sende Jesus. For Gud havde lovet jøderne en redningsmand, og det var Jesus.
Jesus er Guds eneste barn og endda Gud selv … Ingen mennesker har nogensinde set Gud, men Jesus har vist os, hvordan Gud i virkeligheden er!

* Moses er ham med de 10 bud. Han fik at vide fra Gud, hvordan man skal opføre sig. Come on … Det ved du da! (Har du ikke set filmen?)

Fortolket af Kim Schou
Tegning af Ben Runge

Læs her hvordan den nye bibel bliver til


Artiklen fortsætter efter annoncen: