Lis Alma udstiller

Salling Kunst Center udstiller i oktober billeder af kunstneren Lis Alma Nielsen.– Sidst i 60-erne fik jeg en stor længsel efter Gud og blev i 1971 døbt i Pinsekirken, Århus, fortæller hun.
– På den tid var jeg begyndt at interessere mig for abstrakt maleri, og jeg udstillede jævnligt separat eller sammen med andre kunstnere. Men i 89 skete der noget vigtigt. Vi skulle bygge ny kirke, og jeg fik opgaven at designe en stor glasmosaik i ruden til kirkerummet. Når jeg tænker tilbage, kan jeg se, at den opgave satte mig rigtig i gang, og i de sidste mange år har jeg haft gode muligheder for at arbejde intenst med maleriet. Det er især farver, der interesserer mig, og naturen inspirerer mig, men jeg må arbejde længe med mine ting, før de er færdige. Selv om jeg sjældent bruger kristne motiver, regner jeg mig selv for en kristen kunstner. Gennem billedets egne virkemidler, farve, form, rytme og komposition, brænder jeg for at udtrykke åndens sandhed og kærlighed, og for at ”surdejen” må trænge igennem og give billederne den rette udstråling.
Henri.