Solveig fik sit gospelkor

– Det løfter én op, når man er nede, siger Solveig om gospelmusikken.

Solveig Lundby Hjort Clausen

Da hun blev skilt og var langt nede og kæmpede med angst, begyndte hun at komme meget i Folkekirken i Bagsværd.
– Men det var dødkedeligt, indrømmer Solveig, som efter nogen tid fandt ind i Københavns Kristne Kulturcenter på Drejervej, hvor der bl.a. var levende lovsang. Derefter kom hun med i et gospelkor i Christianskirken i Lyngby i 5 år.
– Det var fantastisk. Det gjorde mig glad. For jeg synger ikke bare – jeg tror også på alt det, jeg synger om. Alle de gode ord om Jesus.
Solveig havde opdaget, at der var en avis, der hed Udfordringen, og en dag i 2005 så hun en kontaktannonce.
”Pæn, seriøs kristen mand søger kvinde til giftemål. Du er velfungerende, positiv, har et godt humør og er i balance med dig selv. Jeg glæder mig til at høre fra dig.”
Hun kontaktede manden bag annoncen, Olav Clausen, som også var fraskilt og forladt af ægtefællen.
For Solveig fik det en særlig betydning, at der lige over kontaktannoncen i Udfordringen stod et bibelvers fra 2. Mosebog 23;20: ”Se, jeg sender en engel foran dig for at vogte dig undervejs og føre dig til det sted, jeg har beredt.”
Altså flyttede Solveig og sønnen Mogens, som er autist, trygt over til Olav i Jylland. Skt. Hansaftens dag i 2007 blev de gift i den store flotte Tyrstrup kirke. Senere flyttede Olavs datter også hjem til dem.
– Det var dejligt at komme til Jylland, siger ærkekøbenhavnerer Solveig.
– Jeg synes, det hele går lidt for stærkt i København. Folk er ofte aggressive og har en for kort lunte. Jeg er fascineret af den jyske ro, siger Solveig, mens sønderjyden Olav godt kan lide københavnerne.
– Vi er meget glade for at komme i den lokale folkekirke i Tyrstrup – men jeg savnede altså gospelsangen, indrømmer Solveig.
Hun løb derfor præsten, Carsten Haugaard Nielsen, på dørene, og nu har han og menighedsrådet opfyldt hendes ønske: Den 15. september starter Christiansfeld Gospelkor op med Majken Noer som leder og Anne Geertsen som pianist. Majken har sunget sammen med ”de store” gospelfolk, så hende glæder Solveig sig til.
Det kører under AOF-aftenskole hver mandag.
– At synge gospel er som at trække vejret for mig. Det løfter én op, slutter Solveig.
Henri.