Finansfolk søger Gud i krisen

Kirker i New York ser krisen som en anledning til tjeneste og muligt tegn på vækkelse.Økonomien er i knæ i USA. Det samme gælder mange ansatte på Wall Street i New York.I sidste uge kunne nyhedsbureauet Reuters således berette, at et stigende antal finansfolk søger trøst i kirkerne omkring Wall Street.
Avisen Christianity Today rapporterer ligeledes om bønnemøder på både Børsen og i flere virksomheder i det amerikanske finansdistrikt.
Risikoen for at miste såvel penge som jobs har således ført til foldede hænder hos giganter som Deloitte, Merrill Lynch, Goldman Sachs, Citigroup og lignende steder.
Det anslås, at finanskrisen kan koste 40.000 jobs på Wall Street.

Råd og hjælp

En af de kirker, der især mærker uroen, er den episkopale Trinity Church, (billedet) der har adresse på hjørnet af Broadway og Wall Street.
Foruden et stigende besøgstal ved de daglige frokostgudstjenester oplever kirken direkte anmodninger om råd og praktisk hjælp. Hvilket så vidt muligt efterkommes.
– Mange af disse mennesker arbejder jo få skridt herfra, bemærker lederen af Trinity Church’s rådgivningstjeneste, dr. Mary Ragan, der på kirkens hjemmeside annoncerer om alt fra åndelig rådgivning til seminarer om jobskifte.
– I denne krise ønsker vi at møde samfundets behov, erklærer hun.

Fra krise til vækkelse

Mens nogle kristne ledere ser en anledning til aktivistisk tjeneste for samfundet, anskues den åndelige søgen i kølvandet på uroen på finansmarkederne af andre som en kim til vækkelse.
Lederen for New York Leadership Center, Mac Pier, ser således en parallel til den såkaldte ”Jeremiah Lanphier”-vækkelse, der opstod blandt forretningsfolk på Wall Street i forrige århundrede.
– Gud kan bruge denne situation på samme måde, som han brugte en lignende situation på Wall Street tilbage i 1857. Han kan skabe vækkelse og give os en fornyet forståelse af vores afhængighed af hans nåde og kærlighed, vurderer han overfor Christianity Today.
Ud over virksomhedernes egne bønnesamlinger annoncerer flere kirker med daglig bøn på fortovet på Wall Street og ved Børsen i New York.