Hvor hjerte rimer på smerte

Simon Stahos Himlens Hjer-te er et kantet og spidst kærlighedsdrama, hvor parforholdet bliver målt og vejet – og nogle gange fundet for let.

Himlens Hjerte 92 min. Nordisk Film

Historien udspiller sig blandt fire mennesker, de to par, Susanna og Lars og Ann og Ulf, der måske i virkeligheden ikke er så lykkelige, som de troede. En uskyldig diskussion om utroskab i begyndelsen af historien får katastrofale følger for de to par, og resten af filmen bruges på at endevende, hvad det betyder at være tro mod et andet menneske. Intimiteten og manglen på samme understreges af det stærke skuespil, der skaber en næsten klaustrofobisk stemning, mens vi dykker ned i forholdets underside.
Dette er ikke en feel-good film, men en historie om voksne mennesker og den skade, vi påfører hinanden i vores fortvivlede og egoistiske søgen efter mening. Når det er sagt, er det også en film om forsoning, om tilgivelse, hvor vi ikke fortjener det, og derfor mest af alt om kærlighed. Det er ikke en let film at se, men den er det værd.
Anne-Katrine Buch