Kristne banker vokser under finanskrisen

Kristne banker i USA viser sig driftsikre, fordi både de og deres kunder undgår spekulation.Tilsyneladende er kristne banker i USA immune over for tidens finansielle kaos.Mens de økonomiske tab tærer på børsen på Wall Street i New York, oplever flere kristne banker stabil vækst.
Det skriver avisen Christianity Today, der har haft den kristne banksektor under lup.
Eksempelvis mærker de to californiske banker Christian Community Credit Union (CCCU) og Evangelical Christian Credit Union (ECCU) (billedet) ikke meget til krisen.
Blot i løbet af september har CCCU åbnet 200 nye kontoer og nærmer sig dermed 30.000 kontohavere. Samtidig melder ECCU om en vækst i indlån på foreløbigt 12 pct. i år.
En forklaring på den tendens er ifølge ECCU’s chef, Mark Holbrook, kundekredsen.
– Vi fungerer som bank for kirker og kristne organisationer, hvis økonomi grundlæggende er sund, oplyser han.
Chefen for CCCU, John Walling, peger på bankens varsomhed med hvilke typer lån, der ydes. CCCU har således afholdt sig fra de såkaldte ”suprimelån”, der førte til krisen på boligmarkedet i USA.

Krisen gør kristne
banker attraktive

Også Rusty Leonard fra det kristne investeringsselskab Stewardship Partners Investment Counsel, har bemærket kristne finansvirksomheders driftsikkerhed under krisen.
– Det skyldes, at de generelt undgår gæld og spekulation, ligesom det kun er ganske få kristne finansvirksomheder, der er repræsenteret på boligmarkedet og på Wall Street.
Den finansielle uro viser sig derimod at befæste fremgangen i de kristne banker.
Når finansgiganter kollapser, søger kirker og enkeltpersoner sikkerhed. Det gør de kristne banker attraktive.
– Flere kristne organisationer har indsat betydelige summer hos os af den årsag, fortæller Mark Holbrook fra ECCU, hvis bank forvalter kapital for amerikanske menigheder for tre mia. dollars.