IPSICC

Sidste kapitel er ikke skrevet endnu

Det nyrenoverede Kristent Bogcenter i Odense besøges af et stigende antal kunder. Flere af køberne er ikke aktive i byens kirkeliv.Gennem årene er de fleste kristne bogbutikker forsvundet fra gadebilledet i danske byer og i stedet forvandlet til salgsboder i lokale kirker.

Forretningsfører Henny Rasmussen og hendes mand, Poul, ved receptionen.

Men ikke i Odense. Her har Kristent Bogcenter langet kristen litteratur og musik over disken i 27 år, og sidste kapitel ikke skrevet endnu.
Tværtimod melder forretningsfører Henny Rasmussen om et stigende antal kunder i den kristne nicheforretning.
Hemmeligheden bag det langtidsholdbare bogarbejde hænger ifølge Henny Rasmussen sammen med, at butikken både i sit vareudbud og sine relationer favner bredt.
– Vi har kunder fra hele kirkelivet i Odense og lægger ikke megen vægt på, at bogcentret tilhører Apostolsk Kirke, fortæller forretningsføreren, der sammen med sin mand, Poul Rasmussen, har stået bag disken i 25 år.
Bogcentret drives ved hjælp af frivillige, der ligeledes afspejler byens brede kirkeliv.
– Det syntes jeg er berigende, siger Henny Rasmussen og tilføjer, at undervisningsmaterialer til folkekirkernes konfirmationsundervisning også leveres fra Kristent Bogcenter.

Ansigtsløftning

For at leve op til efterspørgslen og matche tidens behov har bogcentret netop gennemgået en omfattende ansigtsløftning.
Den 15. september bød ildsjælene således på reception i lyse og venlige lokaler med den lokale frikirkepræst og forfatter Massoud Fouroozandeh som trækplaster.
– Så kunne han signere sin nye bog, og vi kunne præsentere de nye rammer, bemærker Henny Rasmussen muntert.
Med cirka 3.000 bogtitler på hylderne glæder hun sig over, at renoveringen også har frigivet mere plads i lokalerne, ligesom både vægge og facader er sluppet af med den gul-brune 70’er-kulør.
– Det må jo gerne se indbydende ud, smiler den 63-årige forretningsbestyrer, der jævnligt oplever, at helt almindelige mennesker dukker op i butikken.
– Nogle kommer for at købe kort og musik, men især i de senere år har vi også oplevet, at mange kommer for at købe bibler. Også mennesker uden kirkelig baggrund. En tendens, Henny Rasmussen tilskriver et øget fokus på islam og religion i offentligheden.
– Vi fornemmer helt klart, at mange ønsker større viden om den kristne tro, siger hun.

Bogarbejdet er et kald

Kristent Bogcenter i Odense er nyrenoveret. Centret ejes af Apostolsk Kirke og drives af frivillige.

Som moderne bogbutik har Kristent Bogcenter også udvidet salget til internettet, hvor omsætningen er stigende.
At en nichebutik med et potentielt snævert kundegrundlag kan stå distancen og endog evner at forny sig, skyldes det engagerede team, der står bag den.
– Jeg er selvfølgelig selv en læsehest og var allerede som barn en flittig gæst på biblioteket, ler Henny Rasmussen, der ærgrer sig over, at hun som ung opgav drømmen om at blive boghandler til fordel for en forretningsuddannelse. Sammen med sin mand, der i øvrigt er urmager, hører Henny Rasmussen til butikkens veteraner. De første 10 år indgik de således i flokken af frivillige, indtil hun for 15 år siden blev ansat som forretningsfører.
– Vi ser det som et kald og oplever desuden mødet med kunderne som meget givende, fortæller den bogglade butikschef.
Med sine 27 år på bagen er Kristent Bogcenter en af gadens ældste butikker, og Henny Rasmussen er overbevist om, at den stadig byder kunder indenfor om 27 år.