Vold mod indiske kristne optrappes

Forfølgelserne af kristne i den indiske delstat Orissa spreder sig nu sydpå til Karnataka.De voldsomme forfølgelser af kristne i den indiske delstat Orissa har nu bredt sig til den sydlige delstat Karnataka.

Kristne betragter deres vandaliserede kirke i Mangalore i den indiske delstat Kartanaka i sidste uge.

I mere end en måned har hinduistiske nationalister forfulgt det kristne mindretal i Orissa, uden det er lykkedes myndighederne at gribe ind.
Titusinder af kristne er flygtet til skovområder, deres hjem og kirker er vandaliserede, og mindst 56 er blevet dræbt.
Mens dette fortsætter, har urolighederne nu bredt sig til den sydlige delstat Karnataka. Her rapporterede tv-stationen CNN i sidste uge om angreb på 14 kirker. Ifølge organisationen Gospel for Asia fandt flere angreb sted, mens de kristne var samlet til gudstjeneste. Avisen The Indian Express fortæller, at angrebene på kirkerne er kulminationen på flere ugers vold mod kristne især i Karnatakas Davangere-distrikt.

Udenfor ”hindubæltet”

Ifølge avisen Dagen Magazinet er det bemærkelsesværdigt, at volden har bredt sig til det sydlige Indien, hvor der findes betydeligt flere kristne end i ”hindubæltet” omkring Orissa.
De kristne i Karnataka er dog stadig en minoritet, og optrapningen af forfølgelserne har skabt stor utryghed i delstatens kristne samfund.
Antallet af kristne i Karnataka udgør cirka 2,5 procent af befolkningen. Et antal der afspejler antallet af kristne i hele Indien, hvor mere end 80 procent er hinduer.
Årsagen til at forfølgelserne har spredt sig, er angiveligt, at Karnatakas kristne har protesteret mod de voldsomme overfald på kristne i Orissa.
Selvom politiet har anholdt mindst 270 nationalistiske hinduer, er der ikke meget, der tyder på, at myndighederne formår at dæmme op for voldshandlingerne.

Kirker afkrævet ”licens”

Tværtimod har lokale kommissærer i flere tilfælde krævet kirker nedrevet, under påskud af at de var ”uautoriserede”, ligesom embedsmænd har forlangt, at kirker skal have ”licens” for at kunne afholde gudstjenester.
Ifølge organisationen the Global Council of Indian Christians står delstatsregeringen således selv bag flere kirkelukninger. I både Orissa og Karnataka dominerer det nationalistiske, hinduistiske parti Bharatiya Janata Party i delstatsregeringerne.
En del af årsagen til volden er angiveligt, at ekstreme hinduer vil forhindre indere på bunden af samfundet i at blive kristne og derved undslippe kastesystemet.
Selvom ekstremisterne ifølge flere nyhedsbureauer har erklæret at ville rense Indien for kristne, påpeger en talsmand for Gospel for Asia, at de ikke udgør majoriteten af de indiske hinduer. Samtidig opfordrer han til forbøn for områderne.