Folkekirken kan lære af afrikanere

Præster skal blive bedre til at personliggøre kristendommen, mener biskop Niels Henrik Arendt.Et studie af Den Lutherske Kirke på Madagaskar viste ham, at dæmonuddrivelser, bøn for syge med håndspålæggelse og integrering af nye vækkelsesbevægelser bidrager til kirkens eksplosive vækst.
– Mit indtryk af alle samtaler var, at kristendommen vokser, fordi kirkerne er præget af menigheder, som selv tror på evangeliet og som åbenlyst lever ud fra det. Hvor er der danske menigheder, der rummer denne udfordring til omgivelserne? spørger biskoppen i en kronik i Kristeligt Dagblad.
– Vi udtrykker kristendommen i en meget almen form. Men mennesker bevæges af det, der berører dem personligt. Vi må blive bedre til både liturgisk og i prædikenen at personliggøre kristendommen.
Og så må folk igen synge, så det kan høres:
– Sangen er menighedens åndedrag. Alt for tit virker det, som om den er i respirator!
sl