Kirker rækker ud til hiv-smittede

Syv forskellige kirkesamfund markerer international aids-dag på søndag.Danske Kirkers Råds Menneskerettighedsgruppe og Folkekirkens Nødhjælp markerer Verdens AIDS Dag med en økumenisk gudstjeneste den 1. december i Helligåndskirken i København.I gudstjenesten deltager syv forskellige kirkesamfund. Der vil være bibellæsninger på sprog fra fem kontinenter for at symbolisere hiv/aids-epidemiens globale dimension og kirkernes internationale ansvar og engagement.

Modvirker udelukkelse

Dagligt dør 5700 mennesker af aids på verdensplan. Endnu flere smittes med hiv.
– Overalt – ikke mindst i kristne kredse – har hiv/aids ført til social udelukkelse, diskrimination og stigmatisering. Som kristne må vi være opmærksomme på kræfter, der splitter og ekskluderer, siger generalsekretær Mads Christoffersen fra Danske Kirkes Råd.
– Hvor der findes stigmatisering og udstødelse, må vi fokusere på den samhørighed og gensidige afhængighed, vi deler med hinanden – også midt i lidelsen som Kristi legeme. Stigmatisering er en udfordring for kirker og kristne ude i verden og herhjemme i Danmark. Fordømmelse er nemlig forsømmelse af Guds kærlighed, pointerer han.
/sl