Gospel er også for børn

Der er mindst 10 børnegospelkor i Danmark. Gospel Kids er på gaden med sprudlende cd.Barnetro og barneglæde går hånd i hånd på en ny cd med Gospel Kids. Over 10 danske byer har taget konceptet fra Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler til sig. For gospelkor er også for børn.

Børnene fra Gospel Kids sprudler af glæde – her fra indspilningen.

”Der er noget, der kribler”, synger børnene i en af sangene på cd’en Livsglæde. Der lægges ikke skjul på, hvem sangen handler om: ”Jesus, det er dig, der gør mig glad, for dig vil jeg danse og hoppe!”
Formålet med Gospel Kids er nemlig ”at formidle evangeliet om Jesus Kristus for børn og juniorer ved at være et sted, hvor glæden er i centrum og bliver udtrykt gennem bevægelse og sang”.
– Børn lærer bedst gennem det, de selv siger og gør. Med så gode tekster får de et godt budskab om forholdet til Gud og venner, at det naturligt vil forplante sig i deres dagligdag, siger musiksekretær i Indre Mission Merete Steffensen, der står bag udgivelsen.
Konceptet Gospel Kids går ganske enkelt ud på at hjælpe kirker og missionsforeninger at starte Gospel Kids-kor rundt omkring i de danske byer. En børnekonsulent, musikkonsulent og dramakonsulent er på tæerne for at hjælpe. Og en nodebank har forberedt materiale – både noder og sing-back-cd’er – lige til at bruge.
– Børn elsker rytmer, og det er meget naturligt for børn at danse til musik. Til MGP har enhver optræden med respekt for sig selv nogle, der danser til musikken, siger musikkonsulent Peter Ringgaard.
– I Gospel Kids er bevægelser og dans også en naturlig del af det at synge, og bevægelserne understreger teksten, hvilket fremmer ordene. Derved kan børn, der ikke kender Gud, lære ham at kende på en alle tiders måde.
Gospel Kids rumsterer bl.a. i Jelling, Grindsted, Aulum og Århus. Læs mere på Gospel-kids.dk.