Jesus gør en døende dreng rask!

Johannesevangeliet på slang dansk – del 9Da de to dage var gået, fortsatte Jesus rejsen til Galilæa. Men han tog ikke til sin hjemby Nazaret, som lå i det område, fordi han vidste, at han ikke ville være velkommen der, hvor han kom fra. Det havde han også selv sagt tidligere.

Tegning af Benjamin Runge

Da han var kommet over grænsen til Galilæa, tog folk godt imod ham, for mange af dem havde været med til påske-party i Jerusalem og havde set alle de vilde ting, han havde gjort der.
Og nu slog han sig så midlertidigt ned i Kana i Galilæa, hvor han engang havde forvandlet vand til vin.
Der var en af kongens private embedsmænd, som havde en søn, der lå alvorligt syg i landsbyen Kapernaum (ca. 25 km fra Kana). Da han hørte, at Jesus var kommet til Kana, tog han hen til ham, fordi han ville have Jesus til at gøre hans søn rask. Han tiggede Jesus om at komme med ned til Kapernaum og kurere drengen, for han var lige ved at dø. Men Jesus sagde:
– Hvis I ikke ser mirakler og vilde ting, så vil I ikke tro!
Manden blev VED:
– Herre! Kom med ned til Kapernaum, før mit barn dør!!
– Du kan roligt tage hjem, sagde Jesus. – Din søn lever.
Manden stolede på Jesus og gik derfra. Tidligt næste morgen rejste han hjemad, og allerede mens han var på vej, kom hans tjenestefolk løbende ham i møde:
– Din dreng er rask! Han lever! sagde de.
– Hvornår fik han det bedre? spurgte faren glad, og de svarede:
– I går aftes klokken syv forsvandt feberen.
– Wow…
Straks fangede drengens far, at det var sket PRÆCIS, da Jesus sagde ”Din søn lever”. Derfor begyndte han og hele hans familie at tro på, at JESUS virkelig var REDNINGSMANDEN.

Det her var det andet super-mirakel, som Jesus gjorde i Galilæa efter sin første tur til Judæa.

FORTSÆTTES…