Ruth Evensen forsvarer sig

Ruth og Knut Evensen fra menigheden Faderhuset svarer nu igen på anklager i åbent brev til Folketinget.Parrets datter Sophia har rettet en sønderlemmende kritik i ny bog, og på det seneste har medier formidlet anklager om ”…militaristisk, fanatisk religiøs kamptræning” af menighedens børn.
Men det har intet på sig, ifølge ægteparret Evensen:
– Der refereres formentlig til en ungdomslejr i 2005, hvor der var arrangeret rollespil af de selvsamme personer, der nu beskylder Faderhuset for bizarre ting 3 år efter. Vi var ikke selv til stede på lejren, og vi har aldrig haft nogen klager i tiden efter, forklarer parret i det åbne brev.
– Hvis den omtalte lejr har været så belastende, hvorfor har der så skullet gå så lang tid, før man fandt det umagen værd at gå i medierne med det? spørger de.

Læs Sophias anklager og Ruth og Knut Evensens svar her:

Åbent brev til Folketinget fra Sophia Evensen

Kære Statsminister og regering og politikere. 13. oktober 2008
Jeg tager mig herved friheden til at skrive dette vigtige brev for at dele mine bekymringer med jer. Mit navn er Sophia Evensen, datter af Ruth Evensen, som I måske kender som lederen af den religiøse sekt Faderhuset, som holder til på Bandholm Hotel, og fra situationen omkring Ungdomshuset på Jagtvej 69.
Min selvbiografi “Ondskab, Ruth stjal mit liv”, er nylig udkommet og er blevet en bestseller. Min hensigt med at skrive bogen var ikke kun for at dele min personlige historie om mit udbrud fra misbrug og Ruths og Faderhusets ekstreme kontrol, men også for at skabe opmærksomhed overfor hvilken farlig organisation vi har med at gøre, som igennem årene har ødelagt manges liv, inklusiv uskyldige børns liv.
Mit udbrud fra sekten har kostet mig tabet af min 9-årige datter, som er blevet hjernevasket af Ruth Evensen, og bevidst taget fra mig. Det er tydeligt, at Ruth Evensen og Faderhuset ikke har noget med Evangeliet om Jesus Kristus at gøre.
Min største bekymring, er hvordan børnene bliver behandlet med smæk, og andre følelsesmæssige og åndelige overtrampelser af deres grænser som individer, i tillæg til deres fascination af militaristisk, fanatisk religiøs ”kamptræning”, brugt til at indoktrinere de unge, til at ønske at blive martyrer for Jesus.
Siden jeg udgav min bog, og med medieopmærksomheden den har fået, har jeg modtaget en overvældende respons fra folk rundt omkring i Danmark og udlandet. Mange eks-medlemmer af Faderhuset, og folk som har været i lignende sekte, deler nu deres skrækhistorier om misbrug, hjernevask og udnyttelse.

Ruth Evensen forlanger total underkastelse og kontrollerer ethvert aspekt af medlemmernes liv, deres økonomi, hvem de skal giftes med, deres sexliv og om de skal have børn eller ej.
Ruth Evensen isolerer medlemmerne fuldstændig fra den virkelige verden, og fra deres familier, og indsætter sig selv som deres moder og fader. De fleste eks-medlemmer kæmper for at finde deres vej i livet. De er økonomisk ruinerede, eftersom Ruth Evensen har fået dem til at købe grunde og bygninger til sekten i deres navn. Mange har endda mistet håbet til at leve.

Heldigvis har adskillige eks-medlemmer af Faderhuset opsamlet sig mod til at gå til politiet og Børns Vilkår for at rapportere de overgreb, de har været ude for. Dette inkluderer misbruget af børnene, og økonomisk bedrageri som Ruth Evensen er ansvarlig for, idet hun har tilladt medlemmer at arbejde for hendes firmaer, mens de samtidig modtog dagpenge. Næsten alle pengene går til Ruth Evensen, som selv lever en luksuriøs tilværelse.

For nyligt har Ruth Evensen begyndt at samarbejde med den femte farligste sekt i USA, som hedder ”Word of Faith Fellowship”, under ledelse af en kvinde ved navn Jane Whaley. Jane Whaley holder også sine ”undersåtter” (medlemmer) under en ekstrem isolation i et samfund med meget kontrollerende regler. En af disse regler er, at hvis man synder, bliver man ”blastet”.

“Blasting” er en djævleuddrivelsesrituale, som foregår på den måde, at alle omringer det syndige medlem, som herefter bliver skreget af, helt ind i ansigtet, på ubestemt tid. I Jane Whaley’s sekt i USA praktiseres dette også på børn og spædbørn!

Ruth Evensen har adopteret Jane Whaley’s regler ind i Faderhuset, og kalder søstersekten for ”den ægte vare”. Denne djævleuddrivelsespraksis er naturligvis meget traumatisk og grænskeoverskridende for mennesker, og specielt børn. De bliver også fortalt at de har mistet deres frelse, og må dagligt ransage sig selv for synd, som de skal bekende til Ruth Evensen og de andre sekt-medlemmer, for at blive frelst på nyt hver eneste dag. Eks-medlemmer og samfundet rundt om dem, bliver stemplet som satanister, og medlemmerne lever i konstant frygt for at gå til helvede, og dermed er Ruth Evensens kontrol ubegrænset.
Herunder finder I en video fra USA som viser hvordan denne blasting bliver udført i Jane Whaley’s sekt. Jeg vedlægger også reglerne som Ruth Evensen påkræver medlemmerne i Faderhuset.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Mange danskere støtter mig i kampen mod Faderhuset, og jeg rækker derfor ud til jer som repræsentanter for Danmark, for at I om muligt kan gøre hvad der står i jeres magt, til at stoppe denne uretfærdighed der foregår lige nu, specielt mod børnene, i Faderhuset, som i øvrigt er taget ud af skolen for at blive hjemmeskoleret indenfor Faderhuset. Jeg vedlægger også bagsiden af min bog til jeres information.

Jeg vil gerne takke jer mange gange for jeres opmærksomhed til mit brev, og jeg håber at høre fra jer snart.
Med venlig hilsen
Sophia Evensen

Åbent brev til Folketinget
Bandholm, d. 3. nov. 2008


Artiklen fortsætter efter annoncen:Kære Statsminister Anders Fogh Rasmussen
Kære Folketing
Kære velfærdsminister Karen Jespersen

Kommentar til ”Åbent brev til Folketinget fra Sophia Evensen vedr. Faderhuset”
Først og fremmest vil vi udtrykke vores beklagelse over, at en sag som denne, der vedrører
familieanliggender og usande beskyldninger, skal ende på Statsministerens og Folketingets bord.
Vi finder det kritisabelt at føre debat på denne måde – gennem medierne og offentlige instanser – men føler os samtidig nødsaget til at komme med et modsvar på snart mange måneders hetz og ikke mindst på ovennævnte brev.
Vi har hele tiden haft et ønske om – så vidt det var muligt – at undgå at skade de mennesker, som har stået frem i medierne, da nogle af dem er personer, vi har haft tæt inde på livet og holder af – ikke mindst vores datter. Derfor har vi indtil nu forholdt os forholdsvis tavse. Dette brev er således et forsøg på at udfylde en del af det vakuum, der er opstået pga. denne tilbageholdenhed fra vores side.
Citater er fra personlige mails, breve, Sophias bog samt andet tilgængeligt og verificerbart materiale.

Sophia

Vi finder det nødvendigt at informere jer om flg. fakta omkring Sophia (oprindeligt: Anne Sophie):
Sophia har ikke været en del af Faderhuset (FH) siden sine tidlige teenageår og har således hverken vist interesse eller haft indblik i FHs interne liv.
I 1997 giftede hun sig med en nordmand og flyttede til Norge efter eget valg. Hun har været hjemme på ferier sammen med sin tidligere mand og deres barn. Indtil 2005 har vores familieliv været gnidningsfrit, afslappet og ukompliceret.
I aug. 2005 ændrer alt sig, idet Sophia og hendes mand får besøg af Edwin Ogenio, hvorefter hun slipper alle forpligtelser og forlader mand og barn til fordel for et liv sammen med Edwin.
Edwin Ogenio var Sophias præst i en periode, hvor hun som 17-18årig deltog i hans Ungdomskirke kaldet ”God´s Pleasure” i Utrecht, Holland. Efter Sophias hjemkomst modtog vi et brev derfra, hvor ledelsen i menigheden dybt beklager den tid, Sophia oplevede under Edwins rådgivning. De skriver bl.a. flg. Om Edwin: ”We´ve concluded that Edwin has committed emotional abuse… We’ve concluded that Edwin wasn’t seeking for the growth and development of Anne Sophie but he was satisfying his own desires… she was being manipulated“.
Alt dette bare for at sige, at vi oplever, at der skete et skift, da Sophia (31) genoptog kontakten med denne 50-årige mand, som udgav sig for at være en faderfigur for hende, men som fik hende til at forlade mand og barn og nu også hele sin familie. Som hun skriver i sin bog, må vi give hende ret i, at hun ikke er den samme person længere, og vi kan hverken genkende hende eller de anklager, hun siden er stået frem med.
Sophia har givet sig i hænderne på en mand, som efter vores opfattelse, er drevet af et religiøst vanvid. I en mail til os d. 5. okt. 2008 skriver Sophia bl.a. flg. om Edwin: ”Jeg så en enkelt kommentar fra Ruth omkring udgivelsen af min bog, hvor hun sagde, at jeg ikke virkelig kunne vide, hvad der foregår bag murene i Faderhuset, fordi jeg aldrig havde været et medlem. Åh virkelig? Så glemmer hun lige at jeg er gift med en stærk og gudfrygtig Guds profet…. Gud fortæller ham alt, hvad Han vil, at han skal vide.”
Vi ved, at Sophia er krænket over, at vi ikke har ønsket at vidne i retten mod hendes eksmand. Vi har af gode grunde ikke kunnet støtte Sophias ønske om, at hendes datter skulle leve sammen med hende og hendes nye mand i USA – en mand som tidligere har misbrugt Sophia selv. Sophia havde hverken opholdseller arbejdstilladelse og har haft flere skiftende og midlertidige adresser. Retten i Oslo har da heller ikke vurderet, at Angelina kunne leve under så ustabile forhold.
I dag bor Sophias datter hos sin far i Norge, og hun har aldrig boet hos os. Vi har forsøgt at gøre alt, hvad vi som bedsteforældre kunne for at afhjælpe situationen omkring datteren og samle stumperne op efter Sophia.
Sophia har ikke kontaktet sit barn siden januar 2007 på trods af, at hun har været i Danmark regelmæssigt og haft besøgstilladelse indtil flere gange om året. Som hun udtrykker det i en mail d. 22. dec. 2007 til os:
”I have given Angelina back to God as He requested from me and therefore I am not looking to contact her or to see her. Because I have obeyed Him in this, God in return has blessed me tremendously. He has removed all desire for Angelina away from me. It is like I never had a child.”
Vi er ulykkelige over at se vores datters udvikling og er overbevist om, at dette ikke kan være hendes sande jeg.

Børn i Faderhuset

Faderhuset består af en lille gruppe mennesker, der lever i bedste velgående og ikke gør en kat fortræd.
To børn er efter sommerferien blevet taget ud af deres skoler pga. flytning, – et barn i 1. klasse og et barn i 4. klasse. Det har været forældrenes ønske, at børnene skulle hjemmeskoles – også på baggrund af den lokale skoles lukning få år tilbage. Eftersom den danske lovgivning giver mulighed for hjemskoling, ser vi intet suspekt i dette.
Samtidig kan vi nævne, at der allerede fra de forskellige kommuners side er foretaget undersøgelser af familierne i Faderhuset, og at forældrene står med yderst positive anbefalinger fra både børnehaver og skoler. Flere sager er allerede lukket, og resten af sagerne forventer vi bliver lukket snarligt. Vi er dog klar over, at hjernen bag denne medie-hetz samt bagmanden bag anklagerne til Børns Vilkår, Niels Erik Werner, ikke umiddelbart har i sinde at stoppe denne hadefulde kampagne.
Vi stiller os i øvrigt fuldstændig uforstående overfor Sophias andre anklager omkring børnene og de unge i Faderhuset. Det er decideret løgn!

”…militaristisk, fanatisk religiøs ”kamptræning””
Sophia nævner ”kamptræning”, hvilket på ingen måde er noget vi praktiserer. Der refereres formentlig til en ungdomslejr i 2005, hvor der var arrangeret rollespil af de selvsamme personer, der nu beskylder FH for bizarre ting 3 år efter. Vi var ikke selv til stede på lejren og vi har aldrig haft nogen klager i tiden efter. Hvis den omtalte lejr har været så belastende, hvorfor har der så skullet gå så lang tid, før man fandt det umagen værd at gå i medierne med det? Vi står tilbage med en klar fornemmelse af en gruppes meget målrettede og bevidst smædende aktiviteter.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Eks-medlemmernes skrækhistorier

Der har været mange mennesker, som gennem årene er kommet til Faderhuset. Mange af dem har haft ødelagte, dysfunktionelle liv og er kommet til os med desperat brug for hjælp. Vi har elsket dem og hjulpet dem, så vidt det stod i vores magt.
”Ruth Evensen forlanger total underkastelse…”
”Ruth Evensen isolerer medlemmer….”
Det er så langt fra sandheden, som noget kan være. Mennesker har altid en fri vilje, og medlemmer i FH er til hver en tid velkommen til at forlade kirken. Hvorfor valgte nogen af anklagerne at blive i FH i mange år, hvis forholdene har været så utålelige? Hvad angår den enkeltes beslutninger i forhold til økonomi, ægteskab, sexliv, børn, familierelationer, køb af huse, så har vi i Faderhuset absolut ingen interesse i eller ønske om at skulle overtage ansvaret for folks liv, og vi drager absolut ingen økonomisk fordel ud af vores position. Vi fører en almindelig gennemsnitstilværelse.

Økonomisk bedrageri

Det er helt tydeligt, at Sophia ikke har nogen som helst kendskab til menighedens økonomi, firmaer eller til vores private økonomi. Hun nævner bl.a. ”hendes firmaer”. Ruth ejer ingen firmaer og pga. menighedens opbygning er det ikke muligt for nogen enkeltperson at ”score kassen”. Ansatte i menighedens firmaer arbejder i fuld overensstemmelse med lovgivningen.
”Word of Faith Fellowship” og Jane Whaley
Vi er dybt forargede over disse anklager og henviser i den forbindelse til vedlagte Trosbekendelse (se bilag), som kun kan afspejle, hvad man forstår ved klassisk evangelisk kristendom.
”medlemmerne lever i konstant frygt for at gå til helvede…”
Vi oplever en gruppe mennesker i FH, som stortrives, som udvikler sig som individer og som familier, som er glade, som passer deres arbejde, er sociale, tager uddannelser osv. Vi har intet kendskab til personer i FH med ovennævnte frygt.
”Ruth Evensens regler i Faderhuset”
Vi kan oplyse jer om, at ikke én af disse regler gælder i Faderhuset!
Vi står tilbage med en klar fornemmelse af en gruppes meget målrettede og bevidst smædende aktiviteter bestående af Niels Erik Werner, som for nylig åbent indrømmede at være en af de anonyme anmeldere til Børns Vilkår, Lidia og Samuel Hesselberg og Sophia og Edwin Ogenio, som for sidstnævntes vedkommende kom til Danmark i februar i år. Det ses tydeligt, at Niels Eric Werner har været medforfatter på Sophias bog og at der har været brug for hjælp til profilering af denne.

Ruth Evensen kan træffes på tlf. 25854725.

Med venlig hilsen
Knut og Ruth Evensen