Biskop indviede ny valgmenighed

Der var stuvende fyldt i det nye menighedshus på Melbyvej i Melby i Nordsjælland, da biskop Lise Lotte Rebel søndag den 21. december indviede den nye valgmenighedskirke og indsatte pastor Olafur Felix Olafsson som præst.

Biskop Lise Lotte Rebel (tv) indviede den ny valgmenighed

Nordsjællands Valgmenighed er stiftet af en gruppe medlemmer af Folkekirken i Melby i Nordsjælland. I lang tid har præsten, Olafur Felix Olafsson og en stor del af menigheden ved Melby Kirke følt sig chikaneret af menighedsrådet. Det har været en kamp mellem kulturkristendom og bibeltro forkyndelse. Kampen førte til, at præsten skiftede til et deltidsembede i Fjellerup Valgmenighed. Men inden da, var Nordsjællands Valgmenighed blevet stiftet på et møde den 11. maj. Nu har menigheden fået lokaler på Melbyvej 90 til at holde gudstjenester, bibeltimer og andre kirkelige arrangementer. Olafur Felix Olafsson er nu også deltidspræst ved Nordsjællands Valgmenighed, hvor han bl.a. skal have 2 søndags-aftens-gudstjenester hver måned.
Der var gæster fra bl.a. Fjellerup Valgmenighed, Græsted Frikirke og Frikirken Salem, Missionsforbundet.
bnj