Mirsad kan blive

Får ophold i et år.Mirsad Zairi fra Assens ved Mariager har fået humanitær opholdstilladelse i et år, gældende fra 2. december, med mulighed for at søge forlængelse. Dermed får familien endelig mulighed for at leve uden umiddelbar frygt.
Mirsad (billedet) kan nu søge arbejde og begynde at leve et normalt liv, efter otte år på flugt. Kampen for den lille familie er lykkedes – i første omgang. Nu kan man i fred og ro arbejde hen imod en permanent opholdstilladelse.

Støtte fra præster

Præsteinitiativet, folkekirkepræster og en frikirkepræst i Mariager har stået sammen om at støtte familien, hvor Mirsad Zairi fra Serbien og hans kone Valentina fra Kosovo ikke kunne få lov til at leve sammen i Danmark. Valentina og børnene samt hendes familie havde fået opholdstilladelse i Danmark, mens Mirsad skulle udvises.
Som et ”blandet” ægtepar ville de have svært ved at leve i såvel Serbien som Kosovo, og i Danmark måtte Mirsad ikke blive.
Undervejs i et langvarigt forløb har myndighederne handlet meget forkert. Eksempelvis gav man Mirsad, der var gået under jorden, frit lejde, og da han så mødte op hos politiet i Aalborg, blev han fængslet.

Mirsad blev kastebold

Sagen er et eksempel på, hvordan man som flygting kan blive kastebold mellem forskellige myndigheder.
– Vi kan blot håbe, at politikerne og myndighederne lærer noget af denne sag, så andre sager kan få en ordentlig behandling, udtaler Peter Toubøl fra Mariager, der er menighedsrådsformand i Mariager og har været tovholder i kampen for Mirsad og Valentina Zairi og deres to børn.