Kristendoms-kurser uden lærebøger er blevet et hit

Danskproduceret kursus har succes. Formidler kristentro via fleksibel multimedieteknologi.Et danskproduceret svar på Alpha er på mindre end et år blevet en stor succes.

Lærerbøger er overflødige, når kristendom formidles via powerpoint og dvd. Konceptet fungerer i både små og store grupper.

Forlagsgruppen Lohse lancerede i begyndelsen af 2008 kursuskonceptet, kristendomskursus.dk. En satsning, der nu viser sig at bære frugt.
– Det overgår vores forventning. Vi regner med 90 afholdte eller planlagte kurser med cirka 1.000 deltagere inden årets udgang, siger projektleder Johan Schmidt Larsen.

Fleksibelt koncept

Hemmeligheden bag den positive modtagelse tilskriver han, at der tilsyneladende er et marked for kurser i grundlæggende kristendomskundskab, ligesom kursernes anvendelse af multimedieteknologi givetvis spiller en rolle.
– Samtidig er det fleksibelt, og kan anvendes uanset om man er tre eller 10, påpeger Johan Schmidt Larsen, og tilføjer, at det står deltagerne frit, om de vil afvige fra det teologiske udgangspunkt i materialet.
– Det er helt op til de lokale kususholdere. Som udgivere har vi blot savnet et koncept, der tog hensyn til den evangelisk-lutherske teologi.

Dansk sammenhæng

Johan Schmidt Larsen understreger, at kurset ikke er tænkt som en konkurrent til det tværkirkelige Alpha-koncept.
– Vi ser det snarere som et supplement. Samtidig tror vi, der er behov for et materiale med afsæt i en dansk sammenhæng, præciserer han.
Erfaringen viser, at kurset benyttes som aftenskoletilbud, i cellegrupper og som introduktion til nye troende.