Rick Warren taler for Barak Obama

Til stor skuffelse for liberale tilhængere af Barak Obama taler den markante præst Rick Warren ved præsident-indsættelsen den 20. januar.Når Barak Obama om godt to uger indsættes som præsident i USA, bliver det med præsten Rick Warren ved sin side.

Barak Obama og Rick Warren ved tv-interview i august sidste år.

Rick Warren, der især er kendt som præst i Saddle Back kirken i Californien og forfatter til bogen ”Det målrettede liv”, har givet tilsagn om at tale ved Obamas indsættelse som præsident den 20. januar.
Mange Obama-støtter er stærkt utilfredse med invitationen til Warren, der jævnligt markerer sine etiske og moralske synspunkter i offentligheden.

Vært ved tv-interview

I august sidste år var Rick Warren under stor mediebevågenhed vært ved et tv-interview med begge præsidentkandidater. Her måtte både John McCain og Barak Obama svare på spørgsmål om abort, homoseksuelle ægteskaber og stamcelleforskning.
Ligeledes har Saddle Back-præsten agiteret for et californisk lovforslag, der alene gør ægteskab mellem mand og kvinde gyldigt. Et forslag, der blev vedtaget ved en afstemning parallelt med præsidentvalget.
Barak Obama har under sin valgkamp forsøgt at undvige de kontroversielle emner. Under tv-interviewet med Warren afviste han således at svare på, hvorvidt livet – efter hans opfattelse – begynder ved undfangelsen, ligesom han i abortspørgsmålet alene ville tale om at begrænse antallet.
Ligeledes er det velkendt, at Obamas kirke, United Church of Christ, går ind for både fri abort og vielse af homoseksuelle.

Warren nyder bred kirkelig anerkendelse

Mange organisationer, der arbejder for øgede muligheder for homofile og for fri abort, er skuffede over, at Obama har indbudt Rick Warren til at medvirke, når USA’s 44. præsident tages i ed på trapperne ved kongresbygningen i Washington den 20. januar.
Geoff Kors, der er talsmand for organisationen Equality California (Ligestilling i Californien, red.) kalder i avisen LA Times Obamas valg ”et slag i ansigtet på millioner af homoseksuelle, der donerede penge til valgkampen og leverede stemmer til Barask Obama som præsident.”
I kirkelige kredse nyder Rick Warren bred anerkendelse.
Obama, der blandt andre også har indbudt præsten Joseph Lowery og sangeren Aretha Franklin til at medvirke, har ikke svaret på kritikken.
Op imod fire millioner mennesker ventes at overvære ceremonien.