– Udryd vor tids slavehandel

Tove Videbæk talte de kristne værdiers sag overfor både kongelige og politikere i Bruxelles. Stiller op til Europaparlamentet.- Kvindehandel er en skamplet på vore rige lande, sagde Tove Videbæk bramfrit ved et middagsselskab hos Prins Nikolaus og Prinsesse Margaretha af Liechtenstein i deres residens i Bruxelles den 2. december.

To garvede politikere: Tove Videbæk sammen med Christian Rovsing i Bruxelles.

Vor tids slavehandel var igen hendes tema, da hun dagen efter var med i et panel om Europæiske værdiers rødder – i Jesu liv og lære, ved European Prayer Breakfast med ca. 300 politikere.
På tredjedagen besøgte Tove Videbæk det danske konservative medlem af Europa-Parlamentet Christian Rovsing. Her fik hun gode råd som kandidat for Det Konservative Folkeparti til Europaparlamentsvalget i 2009 af den erfarne politiker. Både om politik og om de praktiske forhold i forbindelse med at være dansk medlem i EPP, som er den største politiske gruppe i Europaparlamentet og består af Kristendemokrater og Konservative fra EU’s 27 lande.
– Det var utroligt spændende dage, siger Tove Videbæk.

Kvindehandel er en skamplet

Hun mindede prinseparret om slaveriets ophør for 200 år siden og drog paralleller til vor tids slavehandel: kvindehandlen.
– I dag købes og sælges millioner af kvinder fra fattige dele af verden til prostitution i bl.a. Europa. Disse kvinder er ofre for kriminelle bagmænd, som spinder guld på kvinder, som lever i en slavelignende tilværelse. Denne form for ”handel” er en direkte skamplet på vore rige lande, og alle, som har indflydelse, bør bruge denne til at få stoppet denne gyselige form for grænseoverskridende kriminalitet, udfordrede Tove Videbæk selskabet, som bestod af ca. 30 nuværende og tidligere ministre samt nuværende og tidligere medlemmer af Europaparlamentet fra forskellige lande i EU.

Lær af Jesus

Hun fortsatte i paneldiskussionen på European Prayer Breakfast:
– Der er tre kategorier af rettigheder, som er nævnt i det europæiske charter om rettigheder: værdighed, lighed og solidaritet. ”Vore dages slavehandel” stemmer bestemt ikke overens med ”værdighed, lighed og solidaritet”, sagde hun og opfordrede til enkelt at følge rødderne fra de europæiske værdier direkte tilbage til Jesu ord og Jesu lære.
– Dette besøg gav mig endnu mere blod på tanken, og jeg brænder for at være med til at løse en del af de grænseoverskridende problemer, som vi har i Europa. Jeg håber virkelig, det lykkes mig at blive valgt til Europaparlamentet søndag d. 7. juni 2009, slutter Tove Videbæk.