Efterskole gi’r teaterkoncert om konfliktløsning

Mens Gaza-konflikten eskalerer i Mellemøsten lancerer Skovbo Efterskole nu en teaterkoncert om fred, forsoning og tilgivelse. ”Grace – en refleksion over begrebet nåde” hedder opsætningen, som har premiere på fredag den 16. januar.Historien lærer os at vi intet lærer af historien… eller gør vi? Elever fra Skovbo Efterskole i Slimminge mellem Ringsted og Køge vil i hvert fald gerne lære af historiens konfliktløsere. Derfor har de i flere uger øvet i døgndrift på en teaterkoncert om det teologiske begreb ”nåde” og lært hvordan det er blevet omsat til handling: På makroplan for en hel nation af Desmond Tutus Freds- og Forsoningskommission efter apartheid i Sydafrika. På mikroplan hvordan en irsk familiefar tilgav IRA efter de havde dræbt hans datter.
Teaterkoncerten Grace skildrer en historie fyldt af konflikter, der heldigvis også rummer små solstriber af håb. Koncerten skildrer også, hvordan små og store konflikter er en uundgåelig del af ethvert menneskes hverdag – mellem venner, ægtefæller og kolleger – og giver bud på løsninger og peger på alternativer til had.
Teaterkoncerten Grace har Philip Yanceys bog ”Den nåde jeg ikke kendte” som inspirationskilde. Premieren er fredag den 16. januar kl. 19 og koncerten opføres igen den 18., 19. og 20. januar – alt sammen på Skovbo Efterskole, Ringstedvej 614, Slimminge ved Borup