Maria er soldaternes ven

Maria er med til at oprette grupper for unge, som vil fortælle soldater om Gud.Efter gymnasiet i 2006 prøvede Maria at være volontør på soldaterhjemmet i Varde. Det blev hun så glad for, at hun efter det halve år tog et helt år mere på soldaterhjemmet i Oksbøl.– Det var lidt ”tilfældigt”.
Jeg ville gerne prøve at være volontør, men jeg havde ikke så meget lyst til at rejse til udlandet. Så hørte jeg, at man kunne blive volontør på et soldaterhjem, fortæller Maria Bach-Hansen.
– Jeg fik en følelse af, at det var dét, jeg skulle.
– Hvad laver man som volontør på et soldaterhjem?
– Soldaterhjemmene ligger jo i nærheden af kaserner med soldater. De er et tilbud, hvor de kan gå hen i deres fritid.
Vi sælger mad, slik og kaffe. Og man kan se tv, læse aviser eller hygge sig med spil. Og der kommer mange, for hjemmene har et godt ry.
Som volontør hjælper man med alt arbejde. Man gør rent og sælger mad. Men man hjælper også med at holde andagter om aftenen.
– Kommer soldaterne også til andagterne?
– Ja, der kunne godt være op til 70 soldater til en andagt, fortæller Maria, som også selv prøvede at stå foran soldaterne og fortælle om det, hun troede på.
– Jeg synes, det er en stor ”missionsmulighed”, man har på soldaterhjemmene, for soldaterne er faktisk meget interesserede. Og man får mange gode samtaler med dem.
I dag læser Maria til ingeniør i arkitektur og design i Aalborg. Hun er blevet aktiv i IMU. Men hun har ikke glemt soldaterne.
– Jeg kom med i landsstyrelsen for KFUMs Soldatermission efter min volontørtid.
Vi har oprettet Soldatermissionens Unge, hvor der er ca. 600 medlemmer. Mange er med for at støtte, men der er ca. 100 aktive, og bl.a. i Aalborg har vi oprettet en lokalafdeling.
– Hvad laver I lokalt?
– Vi arrangerer noget for soldaterne, koncerter, bankoaftner osv. Vi arbejder sammen med det lokale soldaterhjem.
Der er også lokale grupper i Fredericia, Sønderborg og på Sjælland.

Til Litauen

Maria kom dog også til udlandet. Hun var i Litauen for at hjælpe med at oprette et soldaterhjem derovre.
– I Litauen har soldaterne kun lov at forlade kasernen ca. en gang om måneden. Derfor er der endnu mere brug for et soldaterhjem dér. Det er deres eneste mulighed.
Danskeren Palle Mærsk har stået for initiativet, og i sommers var Maria og syv andre derovre for at hjælpe.
Soldatermissionen har i øvrigt soldaterhjem i Afghanistan og Kosovo, hvor de danske soldater er udstationeret. Der har også tidligere været et hjem i Basra i Irak, da de danske soldater var derude.
– Kunne du tænke dig selv at blive soldaterhjemsleder?
– Ja, måske. Men det er jo en 24-timers livsstil, så man skal helt sikkert brænde for det. Man bliver en slags mor eller far for soldaterne, slutter Maria, som synes, hun er lidt for ung til det endnu.

Du kan læse mere på:
SoldatermissionensUnge.dk eller skrive til Maria på samme adresse.