Konference vil gøre kirkeledere endnu bedre

Dansk Oase inviterer til lederkonference for at udvikle modne præster og medarbejdere.Alle kan være ledere for nogen. Men nogen er ”ledere” end andre…Den spøjse sætning rummer en vis sandhed. Alle kan blive ledere. Og ledere kan altid blive bedre ledere. Målet for Dansk Oases lederkonference den 30. januar til 1. februar er at skabe modne ledere – uanset lederfunktion.
Især tre aspekter er udviklende: Mødet med en ”frontkæmper”, erkendelse af det nødvendige, ”leder-dna” og netværk til at inspirere, støtte og udfordre.

Fra 30 til 800 på 30 år

– Frontkæmpere udvider horisonten og giver tro for mere, lover indbydelsen, der henvender sig til profesionelle ledere, præster, menighedsråd, gruppeledere, musik- og lovsangsledere, samt børne- og ungdomsledere.
En af frontkæmperne er Martin Cave fra Stavanger i Norge. Han har ledt den såkaldte IMI-kirke i snart 30 år. I starten bestod fællesskabet af 30 personer. I dag er der mere end 800 deltagere til søndagens gudstjeneste.
Åndelige ledere kan lære af ledere i erhvervslivet. Derfor medvirker bl.a. Tore Wanscher, som er partner i virksomheden Wanscher & Nielsen. Virksomheden er en af Danmarks førende inden for netværk.
Man har også inviteret cand. jur. ph.d. Martin Gräs Lind, som arbejder i en af landets største advokatvirksomheder. Han har bl.a. udgivet en bog om medarbejderes integritetsbeskyttelse.
Der vil være rigeligt med stof til omsorg for det enkelte menneske, bl.a. fra Conny Hjelm, der er institutleder på Institut for Diakoni og Sjælesorg. Hun har en pastoral og klinisk efteruddannelse fra Danmark og Norge og en supervisionsuddannelse fra The Kempler Institute.

Inspiration fra frikirker

Men der er også rigeligt med åndelig føde. Her har man bl.a. hentet et par frikirkeledere:
Anders Ova er forfatter og billedkunster. Han var frikirkepræst i Svendborg og har i en årrække været lærer på Mariager Højskole og skrevet en række opbyggelige bøger.
Mikael Laursen er ungdomspræst i Kirken i Kulturcentret i København. Han har været ungdomspræst i 17 år og har stor passion for at udvikle unge ledere.
Og Thomas Willer er ansat i ungdomskirken [re:gen] og underviser på en ungdomslederuddannelse under Skandinavisk Akademi for Lederskab og Teologi (SALT).