Pinligt!

Kender du fornemmelsen? Det trækker sig sammen i maven, varmen i kinder og hals stiger langsomt men sikkert. Det samme gør den røde farve.. Det er sket igen. Det som du ellers lovede dig selv aldrig skulle ske igen. Du har gjort et eller andet PINLIGT!Hvor ubehageligt det end kan føles i det øjeblik det sker, (og måske et godt stykke tid efter), ja så er der faktisk gode sidegevinster ved disse hændelser:

– Underholdningsværdi:

Sidst jeg var på lejr, startede vi fredag aften med at fortælle pinlige historier. En formidabel måde at starte en lejr på. Efter sådan en runde, var der ingen, som havde behov for at bevare en pæn facade. Efter hver historie som blev fortalt, tænkte jeg ”nu kan det da ikke blive værre”, men det kunne det. Aftenens højdepunkt var talerparrets historie: På deres bryllupsrejse i Grækenland havde de lejet en lækker motorcykel. Den yndige brud ønsker at gøre et stop, for at fotografere den smukke udsigt.
Hun hopper af motorcyklen, og brudgommen ser sin chance for virkelig at imponere sin udkårne. Så han gasser op, laver hjulspind der vil noget, og drejer så hovedet for at se, om skønheden er imponeret. Desværre havde han ikke bemærket, at hun lige havde sat sig på hug bag motorcyklen for at binde sit snørrebånd… Grækenlands røde sand var dermed foreviget.

– Selvudvikling

Pinlige hændelser kan faktisk hjælpe os til at vokse i modenhed. Tage os selv lidt mindre højtideligt, lære os at grine af os selv – også når andre griner. Hvor pinligt det end kan føltes, har vi et valg. Vi kan græmmes eller vi kan grine lidt af os selv og sige ”nå ja, det var jo ikke verdens undergang”.

– Frimodighed

Også måske det vigtigste: Gud kan faktisk bruge disse hændelser til at lære os mere frimodighed og mindre menneskefrygt. Når vi er mindre fokuserede på os selv, og hvordan omgivelserne reagerer på det vi siger og gør, så er det langt nemmere, at dele liv og tro med andre.

Så byd de pinlige episoder velkomne, brug dem i livets skole, og underhold gerne venner og bekendte med dine oplevelser!