Positiv muslimsk seerstorm

100.000 muslimer har kontaktet Miracle Channel for at høre mere om kristendom.”Jeg er muslim. Efter at have set jeres programmer har jeg bestemt mig for at ringe til jer for at få hjælp til at følge Kristus. Beklager, jeg ikke kan forklare mere nu. I kender til situationen i Irak.”Henvendelsen er underskrevet Abbas i Irak, og er blot en blandt mange henvendelser fra søgende muslimer, Miracle Channel modtager.
– Det er tydeligt, at mange ser kanalen, siger Merzek Botros, der leder den arabiske satellitkanals opfølgning.
Kanalen, der drives af Troens Bevis Verdens Evangelisering med base i Sarons Dal i Norge, har da også oplevet en markant stigning i henvendelser i 2008.
Ved årsskiftet havde 94.577 arabere, fortrinsvis muslimer, således kontaktet kanalens opfølgningskontor. Hertil kommer, at Troens Bevis stadig venter på tal fra en kontaktadresse i Spanien.
I forhold til 2007 er der tale om en stigning på 63 pct.
Af de 41 lande, kanalen sender til, indtager Saudi- Arabien, Egypten, Irak, Tunesien og Marokko topfem-pladserne af lande, der giver respons på programmerne.

Via internettet

”Jeg er glad for, at jeg har lært jer at kende. Tusind tak for sjælesorgen, jeg har fået via MSN på internettet. Jeg er dybt taknemlig, og mit liv er forandret efter den rådgivning, jeg fik af jer”.
Sådan skriver Nawja i en e-mail, der bekræfter at mange også ser programmerne via internettet. Sidste år registrerede kanalens hjemmeside således 460.000 unikke besøg.
– Det er arabere fra især USA, Canada, Australien, Russland og Kina, der logger sig på. Men også mange fra lukkede lande som Emiraterne og Kuwait, fortæller Merzek Botros.

Sender døgnet rundt

Troens Bevis’ stifter, Aril Edvardsen, havde en drøm om bogstaveligt talt at tæppebelægge jorden med evangeliet via satellit-tv.
Fra starten med en halv times daglig sendetid i 1996, sender Miracle Channel nu programmer 24 timer i døgnet til et område, hvor der bor over 300 mio. mennesker.
I 2009 satser kanalen på at kunne sende ”live” fra hvilket som helst sted i verden.