Svagt håb for bortført kristen pige

PAKISTAN – I juni sidste år blev de kristne søstre, 13-årige Saba og 10-årige Aneela Masih, bortført i Punjab. Saba er siden blevet tvunget til ægteskab og konvertering til Islam.Mens det ved bistand fra Center for Legal Aid (CLAAS) lykkedes at få frigivet Aneela (på billedet med sin mor og far) i september sidste år, svinder håbet om, at også Saba kan blive genforenet med sin familie. CLAAS er en kristen hjælpeorganisation i Pakistan.
Ifølge organisationen, Åbne Døre, der også arbejder for forfulgte kristne, har bortførerne angiveligt forbindelse til organiseret menneskehandel.
For at presse bortførerne til at frigive Saba, har CLAAS sammen med pigernes kristne forældre anlagt sag med økonomiske krav, blandt andet i form af medgift på 100.000 rupier.
I Pakistan er kidnapning lukrativt. Med udsigt til medgift og sagsomkostninger håber forældrene, bortførerne mister interessen. Hidtil er intet dog sket. I et land med 170 mio. muslimer tæller kristnes ord dog ikke meget i retsafgørelser, der primært træffes i henhold til sharia.
levi