Udryddelser skal stoppes i tide

Holocaust begyndte ikke i koncentrationslejrene. Holocaust startede langt tidligere, fordi ingen anstændige mennesker stod frem i tide og sagde nej til Hitler. Og det resulterede i massakren af 6 millioner jøder.Det siger Henrik Krogstrup fra European Coalition for Israel i en opfordring til danske kirker om at støtte op om Mindedagen for Holocaust søndag den 25. januar.
– Den internationale konference om de jødiske flygtninge, der blev afholdt i Evian i sommeren 1938, formåede hverken at fordømme Hitler eller løse flygtningeproblemet. Europas regeringer valgte i stedet at vende ryggen til det jødiske folk.
– 2009 er et afgørende år, akkurat som 1938 var et afgørende år. Nu har vi mulighed for at stå frem sammen og bryde tavsheden og forhindre et nyt Holocaust, siger Krogstrup.
sl